Damien en Cis koningen bij minigansrijden Hoevenen

In de eerste reeks werd Damien Breuers koning

Cis Van Linden werd koning in de tweede reeks

Al verscheidene jaren organiseren enkele sympathisanten en leden van de ganzenrijdersmaatschappij van Hoevenen het minigansrijden. Zondag 20 augustus was het dan de beurt aan de jongste leden van de maatschappij om te strijden voor de koningskroon en -mantel.  Er werd verzameld aan lokaal de Witven in Hoevenen waar de deelnemertjes rond 12 uur een stevig middagmaal  kregen voorgeschoteld. Kwestie van wat extra krachten op te doen vooraleer de strijd kon worden aangevat.
Rond 14 uur kwamen 27 ruiters bij de eerste groep (0 tot 8 jaar) aan de start. Met veel goesting streden zij voor het kopje. Toen de kleine Jef Hendrickx het net wist te bemachtigen, dacht iedereen dat de koning snel zo gekend zijn. Ronde na ronde reden de ruitertjes nog een uurtje onder de galg maar het beestje begaf niet. Snijmeester Dave Goetschalk had al verscheidene keer in de nek geprikt, verder kon hij er niets meer aan doen.  Alleen een stevige ruk aan de kop kon de verlossing brengen en dat lukte uiteindelijk Damien Breuer om 16.45 uur. Damien (7) jaar is het zoontje van Wesley Breuer en Peggy Boeren uit Hoevenen.  Het is voor de 2de keer dat Damien meerijdt. “Vorig jaar was hij er erg dichtbij en nu is het hem dan gelukt”, glundert papa Wesley.” Zijn grote voorbeeld is Sven Van Bouwel.  Damien kreeg de koningskroon en –mantel omhangen door Marc Pannekoek koning 2017 van de Hoevense gansrijders.
Omstreeks 17 uur konden de grotere (8 tot 16 jaar) eindelijk aan het gansrijden beginnen. Er werd  weer fel en tactisch gestreden door 22 ruiters. Hier mocht Cis Van Linden het kopje in de lucht steken en werd voor de 2de keer koning van het minigansrijden. Hij deed dit ook in 2014. Omdat Cis 16 jaar is, was dit zijn laatste deelname bij het minigansrijden, die hij mooi afsloot met de koningstitel.
Net als de voorbije jaren wist Jimmy De Doncker de ganse namiddag de ruitertjes aan te moedigen en bracht de toeschouwers op de hoogte van de vergaarde premies. Daarnaast was er nog kinderanimatie en kon er genoten worden van een frisse pint, frisdrank, ijsjes en frieten.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *