“A-Cross the 5” – Bikepacking toer nam start in Park Spoor Noord

Polderkliever Lieven Schroyen (links) aan de start van “A-cross the 5”

Zondagochtend 20 augustus om klokslag 8 uur werd door Berendrechtenaar Berten De Canne, organisator van de bikepackingtour “A-cross the 5”, aan Park Spoor Noord de start gegeven, voor een 1200 kilometerslange mountainbiketocht.
21 moedige deelnemers namen de start, waaronder 2 vrouwen. Zeven nationaliteiten staan er aan de start. Verdeeld over 8 Belgen, 4 Nederlanders, 3 Fransen, 2 Amerikanen, 2 Britten, 1 Duitser en 1 Zuid-Afrikaan.
Hun tocht, die de deelnemers zonder hulp van buitenaf moeten ondernemen, kent enkel het startuur, de GPS-track en het uur waarop een afsluitende drink wordt aangeboden in de Leeuw van Vlaanderen in Zandvliet, op zaterdagavond 26 augustus om 20 uur.
Een avontuur voor Zandvlietenaar Lieven Schroyen
Aan de start gisteren stond Lieven Schroyen, vele wielertoeristen en mountainbikers uit onze streek kennen deze getalenteerde fietser zeker en vast. Lieven nam al aan heel wat mountainbikemarathons deel, maar deze bestonden steevast uit rittenwedstrijden. “Dit is heel wat anders en ook nieuw voor mij”  aldus Lieven. “Wat neem ik mee op de fiets en wat heb ik echt niet nodig waren soms moeilijke keuzes”.
Dat Lieven er fysiek klaar voor is en was, mag duidelijk blijken uit het feit dat hij op dag 1 van deze tocht al ongeveer een 260 kilometers heeft afgelegd. Wie Lieven en de andere deelnemers wil volgen op hun route kan dit makkelijk doen via volgende link http://acrossthe5.legendstracking.com
Aankomst aan Leeuw van Vlaanderen
Na ongeveer 1200 kilometers doorheen 5 landen (België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland en Nederland) ligt de aankomst te Zandvliet aan Taverne Leeuw van Vlaanderen. De deelnemers hebben tijd tot zaterdagavond 26 augustus om 20 uur om hun fiets tegen de gevel te zetten. Maar organisator Berten verwacht dat de eerste fietsers zullen aankomen ergens tussen woensdagavond en donderdag.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *