Dames SK Nieuw Stabroek gaan een ronde verder in de beker.

Afgelopen zaterdag is het nieuwe seizoen van start gegaan met de eerste ronde voor de Beker.
Voor onze dames was dit een moeilijke thuismatch tegen Seja uit Merksem. Voor beide ploegen speelde het zwoele weer een grote rol. Nieuw Stabroek moest door verlof, kwetsuren of werk nog enkele speelsters missen. Hierdoor moest ik serieus sleutelen aan de ploeg. Door dat Seja in de hoogste reeks van de damescompetitie speelt en een serieuze reputatie heeft in de beker, had ik als trainer gevraagd om het beste ervan te maken.
En dat ze het beste ervan gemaakt hebben. Over gans de match heeft Myriam misschien drie ballen moeten oprapen. Vanaf het begin van de match had onze ploeg Seja in de tang. De kansen volgden na elkaar, maar er kwamen geen doelpunten. In de 25e minuut kwam Karro op links en scoorde eindelijk de 1-0. Spijtig genoeg kon de voorsprong niet vergroot worden in de eerste helft.
In de tweede helft hield de Stabroekse verdediging de Merksemse aanval in bedwang en bleven onze aanvallers de goal bestormen. Nu volgden de goals na elkaar. Tine DB kon tweemaal scoren. Daarna schoot Sarah de 4-0 tegen de netten en Nicky trapte een vrijtrap in de rechter benedenhoek binnen. Eindstand 5-0, van een goed begin van het seizoen gesproken. Volgende tegenstander in de beker is Valaarhof (29 oktober e.k.). Volgende week spelen we thuis tegen Ladies Putte, een onbekende voor ons team. Vorig jaar zijn ze derde geëindigd in de C-reeks maar met dezelfde inzet van onze dames, heb ik zeker geen schrik.