Chicaboo’s Stabroek pakt Brons op EK herensoftball in Praag


Chicaboo’s Stabroek heeft op de Europacup der bekerwinnaars brons gehaald door het Deense Stenlose Bulls te verslagen in de finaleronde.
In de eerste ronde hadden onze heren Cavignal (F) 0-8,  Mask Pezinnok (SK) 7-3 en Riching Park (GB) 5-2 verslagen en hadden zo als 4de de final four bereikt.
In deze eindronde moesten de chicaboo’s terug uitkomen tegen Stenlose Bulls waar ze in de eerste ronde kansloos met 8 – 0 tegen verloren waren. Iedereen wist dus dat dit moeilijk zou worden. De mannen begonnen dan ook van het eerste moment zeer aanvallend te spelen met een 3–1 voorsprong in de 1ste inning en 5-2 na de 2de inning . Deze voorsprong kon behouden worden door een goed pitchende Arjan Baanen en een sterk verdedigend team met enkele mooie assists van SS Ivan Degroote die goed spelende 1B man Alain Lambeau de outs liet maken. De voorsprong werd uit gebouwd door onder andere het goede slagwerk van Justin Rencurel (3-4) en Kerim Bettio (3-3 en 3RBI). In de 5de inning met een 9 -5 voorsprong werd de Chicaboos pitcher gewisseld en kwam Roman Matuska de wedstrijd prachtig uitgooien, met een 10-5 eindstand als resultaat. De 3de Plaats was binnen!!!
De volgende dag was de opdracht winnen tegen home team Radotinsky (CZ), maar dit was wat hoog gegrepen want er werd verloren met een mooie 0-2 eindstand. Radotinsky werd 2de in het eindklassement en HSV Spikes uit Nederland pakte de beker der bekerwinnaars mee naar huis.

(coach DDC)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *