Dames 1 SK Nieuw Stabroek staan na vijf matchen knap tweede

Het seizoen 2011-2012 is nu al 5 competitiematchen ver. De dames van Nieuw Stabroek hebben zeker niet hun start gemist. Na een overwinning in de 32e finale van de beker hebben ze op dit moment 13 op 15 in de competitie. Eerlijkheid gebied mij te schrijven dat we tot hiertoe nog niet de zwaarste tegenstanders van onze reeks bekampt hebben, maar de punten die we nu hebben, kunnen ze ons niet meer afnemen.
De eerste zege tegen Ladies Putte was een gemakkelijke zege. De dames van Putte gaven namelijk anderhalf uur voor de match forfait.
De tweede match was tegen een ongekende tegenstander, Ik Dien. Een goede Edegemse verdediging en een scheidsrechter in een mindere dag weerhielden onze dames van een verdiende overwinning. 1-1 was de eindstand.
De derde match was tegen ons zwart beestje, Cantincrode. Tegen deze ploeg hadden wij het altijd moeilijk en in de eerste helft bleek dit weer het geval te zijn. Zij kwamen 0-1 voor en gelukkig floot de scheidsrechters terecht twee tegendoelpunten af voor buitenspel. In de tweede helft hebben onze dames de situatie rechtgezet en konden ze nog vijf keer scoren (5-1).
Verleden week moesten we onze verste verplaatsing maken van de competitie, namelijk naar Beerzel. In uiterst tropische omstandigheden (om en bij de 30 graden) moesten we de wedstrijd spelen. Toch hebben we de opdracht goed volbracht. 0-4 was de einduitslag.
Zondag laatstleden moesten we naar Oxaco. Met elf moesten we in zeer gure omstandigheden (10 graden (1/3 van vorige week) en in de regen) spelen. In de vijfde minuut kon Caroline haar eerste competitiedoelpunt scoren voor onze ploeg. In de 10e minuut diende Martine de strijd te staken wegens een blessure aan de achillespees. Met tien speelsters konden we verder de Boechoutse goal bestoken en werden er vele kansen de nek omgewrongen. Vijf minuten voor rust kon Tine de 0-2 scoren. In de tweede helft scoorde Caroline nog tweemaal en Karro maakte de 0-5. Toch zijn er nog veel kansen gemist. Hopelijk staat het kanon volgende week scherper want dan krijgen we Olve op bezoek. Zij staan in het klassement juist achter Nieuw Stabroek. De weken nadien moeten we naar Duffel en Valaarhof (Beker) en krijgen we Kwadraat (derby) op bezoek. Een serieuze dobber, maar met deze ploeg moet een maximum aan punten lukken.
Supporters op post zaterdag om voor de meisjes (om 18.30 uur) en de dames (20.00 uur) te komen supporteren.