Cultuurschepen Romain Rul van Berendrecht-Zandvliet-Lillo steunt de vernieuwing binnen CD&V

Huidige Cultuurschepen Romain Rul neemt de  10 plaats in op de lijst van  team 2040  van Berendrecht-Zandvlie-Lilloplaats voor CD&V
De Schepen geeft hierbij aan dat hij de vernieuwing en verjonging volledig wilt steunen binnen CD&V voor het district Berendrecht – Zandvliet- Lillo  en dit na 12 jaar districtsbestuur.
Eerst al districtraadslid en toegevoegd collegelid en daarna als cultuurschepen, en hoopt een tweede zitje voor de partij te behalen door het gevoerde positief cultuurbeleid.
Het beleid dat hij als districtsschepen mee gevoerd heeft  in dit districtsbestuur was duidelijk gericht om met de coalitiepartners het district terug een meerwaarde te geven en het zelfvertrouwen van onze bewoners ten overstaan van de stad Antwerpen te verbeteren.
De opgestart van het nieuw te bouwen Cultuurcentrum mag dit jaar zeker het orgelpunt worden van het cultuurbeleid.
Als schepen kon hij rekenen op  een vlotte samenwerking binnen het cultuurgebeuren van het district, de bibliotheek, het cultuurcentrum en de culturele districtswerking.  
De integratie  en samenwerking  van  deze verschillende activiteiten  werd op poten gezet om  de culturele werking binnen onze gemeenschap verder uit te bouwen en te optimaliseren
Evens werden de culturele projectwerking van de verenigingen zoals recyclagekunst, kunstconcerten en culturele sociale verenigingen ondersteunt en werden de steeds wederkerende evenementen zoals Vlaanderen feest en Muziek in de wijk georganiseerd.
Participatie  bij evenementen met een bovenlokale culturele uitstraling kon en mocht binnen ons beleid zeker niet ontbreken zoals” Lillo boekendorp” -” Tuin en vijverweekend” – het “Keizerijden” –  “De sjachermarkt” en  het “Poldermuseum”
De leefgemeenschappen zoals Lillo, Berendrecht en Zandvliet hebben een rijk verleden waarvan we het erfgoed  dat we zeker moeten koesteren.  Het is een toeristische troef die we hebben getracht uit te bouwen tijdens deze bestuursperiode en dit  met een erfgoedwandeling en een recreatieve fietsroute rond dit thema.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *