Criminaliteit daalt in Polderdistrict, zegt Geeraerts

BERENDRECHT-ZANDVLIET-LILLO – Hoewel er de jongste weken enkele inbraken plaatsvonden in Berendrecht en op de Zandvlietse Hoek, blijkt in het algemeen dat de criminaliteit in het Polderdistrict er op verbetert.
Een en ander komt naar voren uit het antwoord van districtsburgemeester Carl Geeraerts op een vraag die gesteld werd door raadslid Jenny Vekemans in de raadszitting van maandagavond. Geeraerts deelde het volgende mee “Wij beschikken momenteel nog niet over de officiële criminaliteitscijfers voor het eerste kwartaal van 2017, maar uit de gegevens die de lokale politie ons reeds kon bezorgen, blijkt alvast dat er een dalende trend is in vergelijking met vorig jaar. Met een aangiftebereidheid voor inbraken van 99,9% lijken deze gegevens alvast betrouwbaar. De lokale politie wijst er op dat de acties rond inbraakpreventie in het district duidelijk resultaat hebben opgeleverd.
Op uw vraag om meer politiepatrouilles ’s nachts in te zetten, kan ik u alleen maar meegeven dat het district hier niet voor bevoegd is, maar wij zullen dit wel meenemen naar het volgende veiligheidsoverleg met de lokale politie.” (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder