Corry en Jeanne vierden goud

Corry-en-Jeanne
Op 11 mei was het vijftig jaar geleden dat Aloïs, beter gekend als Corry, Plaetinck in het huwelijksbootje stapte met Joanna (Jeanne) Huybrechts te Stabroek.
Corry is afkomstig uit Zandvliet waar hij 21 jaar in de Spaanse Molenstraat heeft gewoond. Corry werd geboren op 17 augustus 1941 in het gezin van Leon en Mathilde Plaetinck-De Vocht en had nog een broer. Hij liep school in Zandvliet, nadien in Oorderen en leerde metaal in de Meistraat te Antwerpen. Na zijn studies werd hij chauffeur, maar wanneer de BASF werkmannen vroeg, was Corry er als een van de eersten (had het nummer 272) om er aan de slag te gaan. 29 jaar langs was hij er delegé van de vakbond. Op 55 jarige leeftijd ging hij met pensioen.
Jeanne is een echte Stabroekse. Zij zag het levenslicht op 7 oktober 1941 in de Kerkepad te Stabroek bij Alfons en Irma Huybrechts-Engelen en was de middelste van de vijf kinderen.  Na de nonnekeschool in Stabroek volgde ze school in Zandvliet waar ze de knepen van het naaien onder de knie kreeg. Op 17 jarige leeftijd trok ze naar stad om in het atelier Morella in de Pothoekstraat (nadien verhuisde dat naar de Lange Leemstraat) lingerie, zoals corsetten en beha’s te maken.
Jeanne en Corry leerden elkaar kennen op den tram die richting Antwerpen reed waar zij beiden werkten. Na vijf jaar verkering zegende pastoor Muller het huwelijk in de Sint Catharinakerk te Stabroek en werd er  gefeest bij de bruid thuis. Na hun huwelijk woonde het jonge paar korte tijd op de hoek van de Kerkepad, verhuisden naar Antwerpen, maar keerden in 1973  terug naar Stabroek en betrokken een nieuwe woning in de Mispelaarlaan. Ondertussen kreeg het koppel drie dochters. Linda, gehuwd met Peter De Kock; Ann, gehuwd met Filip Van Gestel en Hilde, gehuwd met Stephan de Keyzer. De familie werd uitgebreid met de komst van 6 kleinkinderen, Jeroen, Inneke, Annelies, Nils, Carolien en Pieter.
Specifieke hobby’s heeft het gouden paar niet maar samen verzorgen zij het huishouden en genieten van hun familie,  waar de kleinkinderen toch altijd nog een streepje voor hebben.
Wij wensen Corry en Jeanne nog vele gelukkige jaren in goede gezondheid toe! Proficiat!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.