Burgemeesters promoten Fair Trade

fairtrade
Op 18 mei is het World Fair Trade Day. 144 Vlaamse gemeenten dragen ondertussen met trots de titel FairTradeGemeente. De burgemeesters van Brecht, Essen, Kalmthout en Wuustwezel willen daarom het gebruik van eerlijke, biologische en lokale  producten extra in te kijker zetten op 18 mei.
Als FairTradeGemeenten promoten de burgemeesters van Fair Trade Noord, Luc Aerts, Gaston Van Tichelt, Lukas Jacobs en Dieter Wouters  het gebruik van eerlijke producten, in combinatie met biologische en lokale hoeveproducten. Door als consument een gezond evenwicht daarin te zoeken, sla je mee een brug tussen Noord en Zuid.
Eerlijke handel betaalt een eerlijke prijs: een prijs die rekening houdt met de aard van het werk, de geleverde inspanning en de koopkracht van de producent. Op basis daarvan en in onderhandeling met de producent, legt Fair Trade een minimumprijs vast voor bepaalde producten. Bovenop de fairtrademinimumprijs ontvangen de boerencoöperatieven een fairtradepremie. De premie dient voor de sociale en economische ontwikkeling van de hele gemeenschap in het Zuiden. Fair Trade garandeert bovendien correcte arbeidsomstandigheden voor boeren en arbeiders, sluit kinderarbeid uit en produceert met respect voor het milieu.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *