Coöperanten van “Wind voor A” maken kennis met hun investering

Eerste gedeputeerde Luk Lemmens,Antwerps Schepen Tom Meeuws, Vlaams Minister President Jan Jambon en de CEO van het Antwerps Havenbedrijf Jacques Vandermeiren zetten de vier windmolens in gang

In aanwezigheid van oa. Vlaams Minister President Jan Jambon, Antwerps Schepen Tom Meeuws, Eerste gedeputeerde Luk Lemmens en de CEO van het Antwerps Havenbedrijf Jacques Vandermeiren werd zondag het nieuwe windturbinepark, aan de Narvikstraat bij het Albertdok, ingehuldigd.


Het betreft 4 Enercon windturbines met een totaal vermogen van 12,85 MW goed voor de levering van groene energie aan meer dan 10.000 Antwerpse gezinnen. Hiermee rondt VLEEMO de kaap van 100 MW geïnstalleerd vermogen in de Antwerpse Haven. Voor de financiering van dit windturbinepark met een waarde van meer dan 20 mio. EUR heeft VLEEMO oa beroep gedaan op een financiering die werd verstrekt door de coöperatie Wind voor “A” (www.windvoora.be). Bij de turbine die werd gebouwd bij Zuidnatie waren meer dan 400 coöperanten van Wind voor “A” aanwezig voor de inhuldiging van de windreus, een bezoek aan de mastodont, en het nuttigen van een ontbijt. Er was eveneens een optreden van Jean Bosco Safari.

De coöperanten van “Wind voor A”, konden een bezoek brengen aan een windmolen

VLEEMO NV is een samenwerking tussen de Vlaamse energiebedrijven Polders Investeringsfonds NV en Aspiravi NV. Deze ondernemingen zijn gespecialiseerd in hernieuwbare energie. VLEEMO NV beschikt over een schat aan ervaring en kennis op het vlak van financiering, ontwikkeling, bouw en exploitatie van windmolenparken in havengebieden. Deze projecten zijn door de nabijheid van sevesobedrijven, CTR-zones, pijpleidingen, goederenspoor-infrastructuur en specifieke natuurgebieden bijzonder complex. Dankzij de verschillende onderzoeken en projecten die VLEEMO NV uitvoerde, is het bedrijf een baanbreker en een referentie op het vlak van windenergie in havengebied. Op dit ogenblik worden er door VLEEMO 38 windturbines geëxploiteerd in het Havengebied op de Antwerpse rechteroever, goed voor een totaal vermogen van 107,4 MW wat voldoende is om meer dan 91.000 Antwerpse gezinnen van groene energie te voorzien. Meer informatie op: www.vleemo.be

Luk Lemmens, Ben Simons, Tom Meeuws en Jacques Vandermeiren

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder