Computers krijgen tweede leven

©gemeente Kapellen

KAPELLEN – Het lijkt evident dat iedereen thuis over een computer of laptop beschikt. Maar voor kansarme gezinnen is dat niet zo. Dat werd zeer duidelijk in de coronajaren, toen er voor veel kinderen en jongeren plots alleen maar digitaal thuisonderwijs was. Daarom schoten de gemeente Kapellen en de Kapelse vzw Doedèskadèn toen samen in actie. Sindsdien werden er zo’n 200 laptops en computers (tijdelijk) uitgeleend.

Doedèskadèn begeleidt samen met onder meer het Sociaal Huis en de jeugd- en cultuurdienst mensen die in armoede leven. Het gaat vaak om gezinnen met kinderen. Het pc-project van de vzw, in samenwerking met de gemeente Kapellen, bestaat eruit dat kwaliteitsvolle toestellen (permanent) worden uitgeleend aan kinderen in armoede en aan volwassenen met een inburgeringsverplichting. Elke ontlener dient wel een contract te ondertekenen voor gebruik.

ICT-vrijwilligers
Doedèskadèn verwijdert de oorspronkelijke inhoud van de toestellen en maakt de toestellen gebruiksklaar voor de student. De organisatie doet beroep op afgedankte, maar nog bruikbare toestellen van diverse bedrijven. De gemeente mocht zo al laptops ontvangen van onder meer Aertssen, BASF, Pidpa, Telenet, de Vlaamse overheid, maar ook particulieren. Om alle computers gereed te maken, zijn ICT-vrijwilligers van harte welkom! Wie zich geroepen voelt, kan zich melden via onderstaande contactgegevens.

Trouwens, wie een toestel nodig heeft, bepaalt de vzw niet zelf. Dat beslissen de maatschappelijke assistenten van het Sociaal Huis in Kapellen of de zorgleerkrachten van de basis- en secundaire scholen. 

Wil jij je steentje bijdragen aan dit project? Contacteer: jan@doedeskaden.be of bezoek de website www.doedeskaden.be 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *