Circus Picolini werd heel even Circus Calasini

HOEVENEN – Het was ondertussen weer even geleden dat circus Picolini zijn grote tent nog eens opsloeg in Hoevenen. Nu waren ze weer terug op het veldje tussen de Kerkstraat en het JOS. En voor deze gelegenheid was het circus omgedoopt tot circus Calasini. Want het waren alle kleuters en leerlingen van Sint-Calasanz die voor de optredens zorgden.


De familie Hartmann van Picolini stond in voor het aanleren van alle circusnummers aan de kinderen: die waren al sinds januari druk aan het oefenen!
In maar liefst zes voorstellingen, gespreid over drie dagen (donderdag – vrijdag – zaterdag) konden ouders en grootouders de prestaties van hun spruiten komen bewonderen.

Directrice Elke Peeters en juf Karine mochten in gepast clownsplunje de nummers aankondigen, en een groep aliens met diabolo’s mochten de spits afbijten: die hadden al heel wat trucjes geleerd met hun diabolo! Verder zagen we nog veel nummers met heel veel kleur: er werd gejongleerd met bonte linten of met felle doekjes. Al die kleuren maakten het af. Maar vooral de leerlingen van de lagere school brachten echte circusnummers met heuse jongleernummers o.a. met draaiende borden op een stokje, met flowersticks en met evenwichtsoefeningen op een grote bal of op een liggend olievat. Het is prachtig wat de kinderen op die enkele weken tijd al onder de knie kregen! Als kers op de taart deden ook alle leerkrachten samen nog een heel gesmaakt dansje. Tussen alle nummers door waren er ook enkele acts door leden van de circusfamilie Hartmann, en die kregen ook veel applaus.
Tenslotte vulden alle “circusartiesten” samen nog eens de hele arena, om samen het publiek uit te wuiven.
Drie dagen met voorstellingen voor ouders, grootouders en sympathisanten, dat maakte van circus Calasini een overgroot succes, waar ook alle leerlingen van Sint-Calasanz heel veel plezier aan beleefden!
LW

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *