Chirovrienden Kai en Xander brengen eerste single uit met nieuwe rockgroep “Turkey Drivers”

Xander Torfs (20) en Kai Bastiaenssens (20)
hebben sinds kort hun eigen rockbandje opgericht: Turkey Drivers.

STABROEK – Twee beste vrienden, Kai Bastiaenssens (20) en Xander Torfs (20) hebben sinds kort hun eigen rockbandje opgericht: Turkey Drivers. Bij een nieuwe rockgroep hoort uiteraard een eerste single. Met hun eerste single “Matras” wisten ze al onmiddellijk de lokale rockharten te veroveren.

Kai en Xander zijn al van jongs af aan beste vrienden en zijn samen leiding bij Chiro Kristal. Tijdens corona leerden ze gitaar spelen. “We hadden toen niets te doen en we zochten iets om ons bezig te houden. Ik had al wel eens akoestische gitaar gespeeld, maar toen ben ik overgestapt naar elektrische gitaar”, vertelt Xander.

Zijn medemuzikant Kai was voor corona al wat meer met muziek bezig. “Op mijn twaalfde kreeg ik een DJ-paneel en ben ik begonnen als DJ. Door de jaren heen draaide ik op feestjes en heb ik wat muziek geproducet. Dat was iets helemaal anders dan het genre dat we nu brengen.” Kai stopte als DJ en richtte zich op gitaar spelen. “Iets wat ik van mijn vader met de paplepel heb meegekregen.”

In 2022 zijn de twee gitaristen gestart met muziekschool. Xander: “We hebben thuis veel geoefend en zijn wat covers beginnen spelen.” Het idee om zelf muziek te maken, kwam al snel naar boven. “Daar zijn we afgelopen zomer mee begonnen. Door verschillende dingen uit te proberen, hadden we al snel een song klaar. Al waren we daar nog niet tevreden over, dus die ligt voorlopig nog in de schuif”, zegt Kai.

Kai Bastiaenssens en Xander Torfs

Matras

De Turkey Drivers begonnen al snel aan een tweede poging die ze wel hebben uitgebracht: Matras. “Het gaat eigenlijk over terugkeren naar verslavende dingen die slecht voor je zijn”, aldus Xander. Kai vult aan: “Zo zijn er veel verslavende dingen, zoals drugs en alcohol, maar ook bepaalde personen waar je naar blijft terugkeren. Met “Matras” bedoelen we eigenlijk dat je daarmee moet stoppen, dat je het niet moet doen.”

Op de eerste single is Xander de frontzanger. “We wisten al sinds het begin dat Xander de betere zanger is”, zegt Kai over zijn medegitarist, die de tekst ook zelf schreef. Xander: “Ik vond het wel fijn om dat eens te doen, het was de eerste keer. Het ging me ook wel goed af, want de tekst was redelijk snel klaar en we hebben er weinig aan moeten veranderen.”

Ondanks Xander en Kai alleen gitaar spelen, zijn er toch meer instrumenten te horen op “Matras”. “De gitaar spelen we zelf, maar andere instrumenten hebben we toegevoegd via een produceprogramma”, zegt de voormalige DJ, Kai.

Turkey Drivers

Dan rest er ons nog maar een vraag over de gloednieuwe rockgroep uit Stabroek. Waar komt de naam “Turkey Drivers” vandaan? Kai: “Het ontstaan van de naam is niet ver te zoeken. In 2022 hebben we beide voor het eerst deelgenomen aan de Kalkoenrijders, achter café De Klok in Stabroek. Een vriend noemde ons dan “Turkey Drivers”, de Engelse vertaling. Dat is blijven hangen.” 

En met “Turkey Drivers” willen Kai en Xander nu een gevestigde waarde worden in de streek. “We gaan wat extra covers oefenen om live te kunnen optreden en de eerste single die we nog niet hebben uitgebracht, willen we ook afwerken”, zegt Xander, die één doel heeft met zijn nieuwe rockgroep. “Plezier maken. Dat is vooral onze ambitie.”

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *