Chiro Tempo zorgt voor kerstmaaltijd te Ekeren

Op Kerstavond, 24 december verzorgde ChiroTempo, Ekeren voor de zoveelste keer een Kerstmaaltijd voor een aantal Ekerenaars die anders Kerstmis alleen of niet konden vieren.

Voor de gelegenheid waren de chirolokalen in de Frans Lenaertsstraat 8 weer stemmig aangekleed om een 16-tal gasten te kunnen ontvangen. Reeds van ‘s middags waren een aantal leiders en leidsters dan ook druk in de weer om alles tegen ‘s avonds klaar te zetten en te maken.

Op het menu stonden een glaasje cava met aperitiefhapjes bij aankomst. Daarna volgde een lekkere champignonsoep. Het hoofdgerecht bestond uit kipfilet met kroketjes, peperoomsaus, een appeltje in wijn en een groentensaté. Voor de kinderen was er kipfilet met appelmoes en kroketjes. Afgesloten werd er met een dessertenbuffet.

AD Delhaize schonk de kroketjes. Slagerij De Laet gaf een fikse korting op de kipfilets. Een chiromama zorgde, via haar werk, voor de soep. Het brood kwam van Bakkerij Bossuyt. Oxfam Wereldwinkel zorgde voor wijn en fruitsap. Ouders, leiding en sympatisanten zorgden voor de desserts.

Zelf paste Chiro Tempo de rest van de kosten bij uit eigen kas. Genodigden die niet te voet konden komen, werden afgehaald en teruggebracht door bereidwillige leiders, ouders of sympathisanten. Parochieassistente Hilde Van Hoijweghen was de hele avond aanwezig en zorgde zoals altijd voor de contacten met de genodigden.

Na de Kerstviering (middernacht) in de Sint-Lambertuskerk zorgde Chiro Tempo weer voor warme chocomelk en glühwein aan het pleintje voor de kerk.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder