Casa Callenta viert 5-jarig bestaan

BRASSCHAAT – Casa Callenta, inloophuis voor mensen met kanker en hun omgeving, mag al 5 kaarsjes uitblazen. Dat is gevierd met een gezellig samen zijn bij jeugdverblijf Bielebale, thuisbasis van de organisatie.

In april 2019 organiseerde Casa Callenta zijn eerste activiteit om mensen met kanker en hun directe omgeving bij elkaar te brengen. Hierop waren welgeteld 4 mensen aanwezig. Ondertussen is het inloophuis uitgegroeid tot een vaste waarde binnen het zorglandschap voor mensen met kanker. Dankzij de steun van Kom Op Tegen Kanker en de Stichting Tegen Kanker bereiken ze nu jaarlijks een 1.000-tal mensen.


Maandelijks hebben ze een divers aanbod van activiteiten. Dit gaat van wandelen in het park, introductie zorgmassage, Reiki of mindfulness, gezellig samen koffiedrinken, workshops kleur en bloemschikken, kook workshops, een culturele uitstap tot infosessies over terug aan het werk, kanker gerelateerde onderwerpen en zo veel meer.
Tijdens deze momenten is er tijd om ervaringen met elkaar uit te wisselen en nieuwe uitdagingen te leren kennen. Vrijwillige gastvrouwen verwelkomen alle deelnemers en bieden een luisterend oor om zo iedereen te versterken en het leven met of na kanker terug op te laten nemen.
Meer info hierover kan je vinden op de website www.casacallenta.be


Door het grote succes van de ontmoetingen is er in 2023 gestart met een extra locatie. In Essen staat nu ook elke maand een activiteit gepland. In 2024 komt daar ook nog Stabroek/Hoevenen en Zoersel bij.

Nieuw: Casa Callenta ook voor jongeren en jonge ouders met kanker.
Sinds kort organiseert Casa Callenta ook activiteiten voor jongeren (16-35jaar) met kanker. Onder de noemer ‘Jong en Kanker’ worden leeftijd specifieke activiteiten en weekends georganiseerd. Jonge gezinnen waarvan één van de ouders kanker heeft, komen samen op vakantie in de vakantiehuisjes van Casa Ametza in het park van Brasschaat. Er worden verschillende activiteiten en uitstappen gepland. Ook daar is weer ruimte om elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen, zowel voor de persoon met kanker maar ook voor de partners en de kinderen.

Een avond vol muziek en dans voor iedereen op 7 november
In de vernieuwde Ruiterhal van Brasschaat geeft ABBA4U een groots spektakel ten voordele van Casa Callenta. Noteer het alvast in je agenda. Via www.casacallenta.be kan je vanaf maandag 22 april tickets reserveren.

Casa Calenta zoekt vrijwilligers voor het inloophuis OC Schoem
Vanaf juni zijn is er ook in Stabroek/Hoevenen, in het ontmoetingscentrum Schoem een inloophuis, elke eerste dinsdagnamiddag van de maand. Anderen ontmoeten, iets nieuw ontdekken tijdens een workshop, infosessie of introductie en zo je weg na en met kanker vinden.
Zin om deze werking in Stabroek / Hoevenen in het Ontmoetingscentrum Schoem mee op te zetten en je als vrijwillige gastvrouw of -heer, lesgever, contactpersoon te engageren? Contacteer dan zeker Els, coördinator – 03 304 82 32 of casacallenta@bielebale.be 

info: Casa Callenta, Zwembadweg 5, 2930 Brasschaat, 03/304.82.32, casacallenta@bielebale.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *