Canteclaer hield kerstconcert met Stabroekse fanfare


Zaterdagavond 22 december hielden de koren Canteclaer hun ondertussen traditioneel geworden Kerstconcert in de Hoevense parochiekerk.  Maar telkens weer weet Canteclaer ons te verrassen met iets nieuws: ditmaal werd er gemusiceerd samen met de Koninklijke Fanfare Verbroedering uit Stabroek.
Deze fanfare beschikt ook over een jeugdafdeling onder de leiding van Fons Engelen, en die mochten de avond openen met “Introducing the Young Band”.
Vervolgens hoorden we het Kinderkoor met Ellen Schepers, en daarvan onthouden we vooral “De poes”, een vrolijk liedje uit het repertoire van Kapitein Winnokio.  Het Jeugdkoor van Canteclaer bracht daarna onder meer “Joëlé”, een lied met muzikale begeleiding door de Jeugdfanfare.        De voltallige fanfare presenteerde ook drie nummers: Iubilatio, Reunion en A Jazzy Christmas, steeds onder leiding van dirigent Wim Orban.   Tenslotte bracht ook het Volwassenenkoor van Canteclaer vier nummers, waarvan “Exodus Song” begeleid werd door de voltallige harmonie.   Al deze optredens werden vlot aaneen gepraat door presentatrice Martine Hendricks.  Besloten werd met een stemmig “Stille Nacht” gebracht door alle koren samen met de fanfare, en meegezongen door de volledig gevulde kerk.   Voor wie na afloop nog even de kerststemming wou vasthouden was er in de hal van de kerk nog een warm glaasje glühwein of chocolademelk.

LW

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *