Café Den Ertbrand krijgt nieuwe uitbaters en nieuwe naam: Café DAX

PUTTE – Wis Strijbos (42) en Jason De Middelaer (25) uit Stabroek nemen samen café Den Ertbrand over aan de Sint Dionysiuskerk, in Putte. Het café krijgt wel een nieuwe naam: café DAX. Een naam die verwijst naar de bijnaam van Jason. De nieuwe horecazaak zal wel pas binnen enkele maanden opengaan, want ze gaan het café helemaal renoveren.

Wis en Jason starten 2024 met een nieuwe uitdaging. De twee kennen elkaar via het schilderbedrijf van Wis, STR-Paintings. “Jason is bij mij komen werken, maar vond er zijn draai niet echt”, vertelt Wis. “Hij sprak dan over zijn droom om ooit een bar uit te baten en zo zijn we op het idee gekomen.” Jason had voor zijn job bij STR al horeca-ervaring bij café Hessenhuis in Antwerpen.

Het duo ging dan op zoek naar een café in de buurt en kwam zo terecht bij Café Ertbrand. “We stapten hierbinnen en dachten onmiddellijk: dit is het! Je hebt veel mogelijkheden om met deze ruimte en setting iets leuk te doen. De eigenaars waren ook helemaal mee met het concept dat we ervan willen maken.”

Danscafé

Met zijn horeca-ervaring is Jason de logische verantwoordelijke voor wat klanten mogen verwachten in het café. “Het moet een café zijn dat voor iedereen toegankelijk is, voor jong en oud. Door de week verwachten we wat ouder volk, maar in het weekend willen we er echt een danscafé van proberen te maken met vooral muziek uit de jaren ‘70, ‘80 en ‘90. We gaan ook cocktails en mocktails op de kaart zetten”, zegt Jason. “Ik zal ook heel de week aan het werk zijn in de zaak, Wis springt dan bij in de weekends.”

Bij een nieuw concept hoort ook een nieuwe inrichting. “We gaan het hier helemaal opfrissen. Het zal er totaal anders uitzien wanneer het klaar is. We gaan het interieur goed aanpakken, we gaan ook grote lichtspots installeren, er komt een terras op het plein en de buitengevel krijgt een nieuwe kleur.” En er komt ook een nieuwe naam: “Café DAX, dat is Jason zijn bijnaam.” Door de renovatie zal de nieuwe horecazaak wel pas in maart of april opengaan.

Leven in Putte

Met hun danscafé hopen ze om weer wat meer leven naar Putte te brengen. “Er zijn niet veel cafés meer die tot ’s avonds laat open zijn. De jeugd trekt ook eerder naar Kapellen om iets te gaan drinken. We willen Putte terug laten opleven en we hopen dat dat zal lukken. We krijgen alleszins positieve reacties als we over onze plannen vertellen”, aldus Jason.

Als nieuwe zelfstandigen in Putte hopen Jason en Wis ook op goede samenwerkingen met lokale ondernemers. “We willen iedereen in ons verhaal betrekken. Mensen kunnen het café ook huren voor privéfeestjes en dan hopen we om taarten of gebakjes van bakkerij De Schutter aan te bieden, bijvoorbeeld. We zitten hier ook naast de Sint Dionysiuskerk, dus communiefeestjes of koffietafels zijn hier ook mogelijk.”

Openingsreceptie

Wis en Jason zijn nu volop bezig met de renovatie van het pand, maar kijken toch al uit naar de opening. “Het is heel spannend en hopelijk komt het goed. We hebben er alle vertrouwen in. Voor de opening gaan we ook een grote receptie geven met een paar DJ’s, dus de start zullen we al niet snel vergeten”, sluit Wis af.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder