Veerdienst over Kanaaldok als bijkomende verbinding voor fietsers

BERENDRECHT/ZANDVLIETOp zondag 21 januari legde N-VA haar stadsprogramma voor aan de Antwerpse leden van de partij. Gemeenteraadslid Danielle Meirsman stelde één van de amendementen voor, nl het invoeren van een veerdienst over het Kanaaldok te Berendrecht/Zandvliet. Het amendement werd volop gesteund door de polderse N-VA afdeling en ingediend.

“We hebben het allemaal graag over de modal shift om de verkeersdruk te doen afnemen en om de stilstand op onze wegen te minimaliseren,” aldus Meirsman. “Vanuit Berendrecht, Zandvliet en de omliggende gemeenten fietsen nu reeds heel wat werknemers van de haven en industrie naar hun werk aan de overzijde van het Kanaaldok. Via het recent vernieuwde fietspad langs de Scheldelaan of met de Fietsbus wordt het Kanaaldok gekruist. Maar die Fietsbus heeft ook af te rekenen met de files.”

Als bijkomend alternatief stelt Danielle Meirsman een veerdienst voor, vanop de Zoutendijk naar het sluizencomplex aan de overzijde. Langsheen de kade aan de Zoutendijk te Berendrecht werden door Port of Antwerp/Bruges ligplaatsen voorzien, die perfect geschikt zijn voor het aanmeren van een veerdienst.

“Op enkele minuten ben je aan de overkant. In plaats van 12 km rond BASF te fietsen ben je met de veerdienst direct aan de chemische cluster en de sluizen. Dat zal nog méér fietsers aanzetten om de auto thuis te laten,” legde Danielle Meirsman uit in haar motivering.

Het voorstel werd goedgekeurd en opgenomen in het stedelijk N-VA kiesprogramma, dat ook op algemene goedkeuring kon rekenen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *