Buitenspeeldag: 2 grootste Kapelse speeltuinen voortaan rookvrije zone

KAPELLEN – Vandaag woensdag 19 april is het weer Buitenspeeldag. Het gemeentepark van Kapellen wordt van 13.30 tot 17.00 uur omgetoverd tot een speel-en springparadijs waar iedereen zich kan uitleven.En nog meer goed nieuws: dat gebeurt voortaan rookvrij.


De gemeente Kapellen tekende namelijk in op Generatie Rookvrij. Die campagne heeft als doel kinderen te beschermen tegen tabaksrook, zodat rookvrij opgroeien vanzelfsprekend wordt. In het bijzijn van kinderen moet niet-roken de norm zijn. Tegelijkertijd wil Generatie Rookvrij rokers stimuleren om te stoppen met roken. Ook Logo Antwerpen en de 5 gemeenten binnen de Eerstelijnszone Noorderkempen werken hieraan mee. Meer info vind je opwww.generatierookvrij.be.
Concreet vormt de gemeente Kapellen de twee grootste speeltuinen op haar grondgebied om tot rookvrije zones. Het gaat om de speeltuin in gemeentepark Beaulieu en de speeltuin en het BMX-parcours aan sporthal Putte (’t Kooike).
Signalisatie geeft de zone aan waar je niet mag roken. Deze regeling gaat in vanaf de Buitenspeeldag 2023 en wordt later geëvalueerd. De gemeenschapswachten zullen toezien op de naleving.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *