Brasschaatse politie schakelt schoolagent in als brug tussen jongeren en politie

schoolagent Frederik, schakel tussen jongeren en politie

BRASSCHAAT – De Brasschaatse politie hecht veel belang aan een goede vertrouwensrelatie tussen jongeren en politie. Daarom kiezen ze ervoor om te investeren in laagdrempelige contacten met jongeren door een schoolagent aan te stellen.

De Brasschaatse jeugd  kan vanaf 1 maart 2024 terecht bij een vertrouwd gezicht en vast aanspreekpunt: schoolagent Frederik. Hij zal heel regelmatig aanwezig zijn in schoolomgevingen en plaatsen in Brasschaat waar jongeren samenkomen. Hierbij zal hij in gesprek gaan met de jongeren en zowel verbindend, preventief, bemiddelend maar soms ook repressief optreden, steeds vanuit respect voor samen-leven in onze gemeente.

Je kan op hem rekenen om vragen en problemen gelinkt aan veiligheid, scholen en jongeren: in kaart te brengen, bespreekbaar te maken bij partners die meezoeken naar oplossingen, projectmatig aan te pakken. Verder zal hij in dialoog gaan met jongeren op basis van individuele – en groepsgesprekken & social media.

Door zelf naar de jongeren toe te gaan en met hen in dialoog te gaan, wil de politie toegankelijk zijn en niet af te wachten tot wanneer een jongere de weg vindt naar het commissariaat.
Dit initiatief kadert in de missie van politiezone Brasschaat: samen met partners, de veiligheid en leefbaarheid voor de Brasschaatse burgers maximaal nastreven.

Frederik werkt al 25 jaar bij de politie als interventiemedewerker. Eerst als rijkswachter, daarna in verschillende politiezones zoals Antwerpen, Brussel, Minos en Brasschaat. Hij werkte al in het preventieproject voor scholen MEGA (mijn eigen goed antwoord). Frederik gaat graag op reis in de bergen en is heel enthousiast als hij lekker kan koken voor zijn beste vrienden. Daarnaast ondersteunt hij initiatieven om specifieke plekken te voorzien waar jongeren samen kunnen komen en wil graag een laagdrempelig aanspreekpunt en luisterend oor zijn voor de Brasschaatse kinderen en jongeren

Hoe contacteer je schoolagent Frederik? Insta: @schoolagentbrasschaat – Pz.brasschaat.schoolagent@police.belgium.eu

foto: politie Brasschaat

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *