Brasschaat Klassiek 2017


14 en 15 juli werd de festivalweide naast het Kasteel van Brasschaat voor de 4de editie omgetoverd tot een reuze podium en dansvloer. De dreigende wolken boven Brasschaat schrikten misschien een aantal bezoekers af. Deze hadden echter ongelijk. Er was geen extra overkapping (tent) nodig om het publiek te beschermen tegen regen. Vrijdag zorgde Rapsodie in ’t Groen met pianorecital Gershwin-Bernstein en De Tol van de Liefde, operavoorstelling met verteller Vic De Wachter die wegens tragische familiale redenen Stefaan Degand moest vervangen voor een enorm succes. Samen met I Solisti en Kameroperahuis werd dit professioneel opgevangen.
Opvallend geen Maestro op het podium maar daar had Robert Groslot een logische verklaring voor: “het is niet wanneer een artistiek directeur niet op het podium staat dat hij niet muzikaal aanwezig is. Het programma heb ik samengesteld en de instrumentaties gemaakt van het tweede gedeelte, daarmee heb ik voldoende structuur gegeven aan dit alles. Zaterdag 15 juli sta ik hier met een totaal nieuw orkest waar ik zeer fier op ben. Een prachtig programma met fantastische solisten Liesbeth Devos en Stefan Cifolleli werkelijk beiden van wereldformaat. Dit nieuwe orkest samenstellen was in feite niet zo moeilijk. Intussen zit ik al ruim 40 jaar in het vak en mag zeggen dat ik god en klein Pierke ken. Je moet natuurlijk over de nodige middelen beschikken en de goodwill van iedereen maar dit is toch gelukt. Vorig jaar had ik uw redactie gemeld dat ik bezig was met een opera. Eerst komt er een kleine versie maar daarna gaan we voor een grote opera”.
Zaterdag werd opnieuw geprobeerd het wereldrecord Weense Wals & ditmaal ook tango te verbreken maar jammer genoeg ook nu geen record. De organisatie mag zeker terugblikken op een super festival van zeer hoog muzikaal en technisch niveau. De enkele verdwaalde regendruppels konden wals en tango niet verslaan. De sfeerbeelden spreken voor zich.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *