711 mensen op de wachtlijst voor sociale woning in Brasschaat.

De wachtlijsten voor sociale koop- en huurwoningen blijven substantieel. In Brasschaat zijn er momenteel 711 kandidaten die op de wachtlijst staan. “In verhouding met andere gemeenten hebben we in Brasschaat een goed niveau qua aantal sociale woningen maar de nood is hoog. Momenteel zijn er drie projecten in de bouwfase” zegt schepen van wonen Niels de Kort (CD&V).
In de gemeente Brasschaat is sociale huisvestingsmaatschappij De Voorkempen – H.E. verantwoordelijke voor het bouwen, renoveren en verhuren van sociale woningen. Per 1 augustus 2017 heeft de maatschappij 711 kandidaten op haar wachtlijst. 
“Over het hele grondgebied beschikt de gemeente momenteel Brasschaat over 378 sociale huurwoningen. In verhouding tot het totale aantal inwoners, is dat meer dan behoorlijk. Maar we zitten niet stil. De cijfers tonen aan dat de nood aan sociale woningen groot is. Momenteel zijn de projecten in de Kortestraat, Kapellei en Bosaard in de bouwfase.” legt schepen van wonen Niels de Kort (CD&V) ons uit.
De verkoop van sociale koopwoningen is een verhaal dat stilaan eindigt; de Vlaamse Regering ondersteunt dit niet langer. De ondersteuning voor sociale huurwoningen blijft wel intact. “Wij zijn het woonbeleid aan het omgooien en richten ons op de ontwikkeling van bescheiden koop- en huurwoningen.” nog steeds aldus Niels de Kort (schepen van wonen, CD&V).
Indien u interesse hebt om uzelf in te schrijven voor een sociale huur- of koopwoning kan u contact opnemen met De Voorkempen – H.E. , via info@devoorkempen-he.be of via de website www.devoorkempen-he.be.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *