Brasschaat geeft extra info over mondmaskers

De gemeente Brasschaat kreeg de voorbije dagen heel wat vragen binnen over mondmaskers. Zij zetten daarom even alle info graag nog eens op een rijtje.  
naaiactie
Wij doen mee met de nationale naaiactie “maak zelf je mondmasker”. Het is de meest duurzame oplossing. We zullen nog lang maskers moeten dragen en dan zijn stoffen herbruikbare maskers de beste oplossing op lange termijn.
Er zijn 4 verzamel- en afhaalpunten:
 DC Maria-ter-Heidehove: 03 663 77 07 (Eikendreef 18 – DC Vesalius: 03 650 25 72 (Prins Kavellei 77) – DC Antverpia: 03 660 58 00 (Sint Antoniuslei 95-97) – Gemeentehuis 03 650 29 30 (Verhoevenlei 11)
Maar om te kunnen verdelen, moet er natuurlijk eerst ook voorraad zijn. Je kan steeds zelfgemaakte mondmaskers én materiaal binnenbrengen op het gemeentehuis of in de dienstencentra. Een aantal bereidwillige naaisters maken daar dan mondmaskers van.
Wil je zelf aan de slag? Ook dan kan je materiaal afhalen (stof, linten) in één van de verzamelpunten.  
Wil je een mondmasker afhalen? Zolang de voorraad strekt, kan je daarvoor langsgaan in één van bovenvermelde afhaalpunten. De voorraad is beperkt dus je belt best even op voorhand.   We geven ook de voorkeur om mondmaskers te bezorgen aan mensen die daadwerkelijk een mondmasker verplicht moeten dragen, nl. gebruikers van het openbaar vervoer en schoolgaande jongeren.
filters
Misschien kreeg je ze al in de bus, misschien ook niet. De mondmaskerfilters van de federale overheid worden bedeeld door vrijwilligers.
We krijgen ook niet in één keer alle filters voor onze gemeente binnen. De grootte van de leveringen hangt af van de nationale voorraad. Dus het kan even duren vooraleer jouw filters in de bus zitten. Wees dus nog even geduldig. Je krijgt je filters sowieso.   In eerste instantie krijgt elk gezin een omslag met twee filters of een strook gaas waaruit minstens twee filters op maat kunnen gesneden worden zodat ze in een mondmasker passen. 
Nadat in elke brievenbus een filter is gedeponeerd (dit zal normaal het geval zijn uiterlijk in de week van 18 mei), krijgen we de weken daarop nog filters voor grotere gezinnen. Hier wordt later over gecommuniceerd.   Wil je graag filters bussen of heb je nog vragen?  Bel naar ons algemeen nummer 03 650 2930.
mondmaskers
Ook de federale overheid organiseert nog een verspreiding van 1 mondmasker per persoon. Wanneer we deze levering mogen verwachten om verder naar onze bewoners te verspreiden is nog niet geweten.
Om zeker te zijn dat iedereen uiteindelijk over een mondmasker zal beschikken heeft de gemeente ook nog een kleine eigen aankoop gepland. Die verwachten we eind mei.
blijvende hygiënemaatregelen
Een mondmasker is een bijkomende bescherming die echter de basisrichtlijnen niet overbodig maakt. Daarom geldt nog steeds: was regelmatig de handen, hou minimum 1,5 meter afstand van andere personen en doe geen niet-essentiële verplaatsingen!!!   #samentegencorona

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *