Brasschaat bestendigt haar financiële steun aan buitenschoolse kinderopvang Lange Wapper 

Brasschaat keurde onlangs de toelage van 21 000 euro goed voor de inclusieve buitenschoolse kinderopvang ‘Lange Wapper’ en dit voor schooljaar 2023-2024.

 Op die manier blijven we steun bieden aan ‘Lange Wapper’ en aan het Antwerps pilootproject ‘Raket’ om leerlingen van het buitengewoon onderwijs niet nodeloos lang op de bus te laten zitten om van en naar school te geraken. Voor veel ouders is deze extra opvanglocatie een goed alternatief voor de veel te lange busritten waar hun kinderen soms urenlang op zitten. Op die manier kunnen kinderen voor en na school opgevangen worden en kunnen ouders zelf hun kinderen afzetten en ophalen.  
“De financiële steun aan buitenschoolse opvang Lange Wapper onderstreept ons engagement voor inclusief onderwijs en de behoefte aan toegankelijke opvangmogelijkheden voor alle kinderen,” stelt schepen voor Welzijn Karina Hans. De opvang in Lange Wapper tijdens het schooljaar voorziet in voor- en naschoolse opvang voor buitengewoon onderwijs en tijdens vakanties in inclusieve opvang. 

Wat vooraf ging
In 2019 werd Antwerpen gekozen voor het tijdelijk pilootproject leerlingenvervoer in grootstedelijke regio, waarin naast Antwerpen ook Brasschaat, Schilde en Schoten zijn opgenomen. Vanuit het project worden jaarlijks tijdelijk middelen voorzien voor de uitbouw van buitenschoolse opvang. Zo startte in september 2021 de buitenschoolse kinderopvang ‘Lange Wapper’ (uitgebaat door Tierlantijn) en actief op de site van OLO-Rotonde vzw, deze is verbonden aan de school voor buitengewoon basisonderwijs Triolo. “Een buitenschoolse kinderopvang waar Brasschaat een voorbeeld is voor vele andere gemeenten. Iets waar we trots op mogen zijn”, voegt Inez Ven schepen voor Onderwijs toe 

Wat in de toekomst?
Voor de organisatie van de buitenschoolse kinderopvang ‘Lange Wapper’ vanaf schooljaar 2024-2025 is het noodzakelijk een toelagereglement uit te werken om de continuïteit van deze inclusieve buitenschoolse opvang te garanderen. Het is bovendien noodzakelijk dit mee op te nemen in het project Buitenschoolse Opvang en Activiteiten.

©Olo Rotonde

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *