Brand in frituur Max te Sint-Mariaburg

SINT-MARIABURG – Vrijdagnamiddag 31 mei rond 14u werd brandalarm geslagen en rukte de brandweer van Antwerpen met een half dozijn voertuigen uit naar de Kapelsesteenweg te Sint-Mariabrug. De frituur Max op de hoek Kapelsesteenweg-Caterslei, kant Brassschaat, stond in brand.

Aangezien de frituur gesloten was, moest niemand afgevoerd worden, al droegen enkele brandweerlui toch een mondmasker voor de rookontwikkeling. De politie van Brasschaat kwam eveneens snel ter plaatse met verschillende voertuigen en sloten de Kapelsesteenweg af van de Bist tot aan de Frielinglei. Zo moest alle verkeer op die drukke verkeersas rondrijden over de Schriek of  over de Frielinglei.
Pas tegen 16 u kon het uitgerukte materiaal weer opgeborgen worden in de meegevoerde materiaalcontainer van de brandweer. Het verkeer werd dan ook nog wat later weer toegelaten over de steenweg, zodra alle interventievoertuigen vertrokken waren. Het is niet de eerste keer dat er brand uitbrak in frituur Max. Jaren geleden konden we eveneens een reportage met foto brengen in De Polder van een brand die er woedde, eveneens zonder lichamelijke letsels.

Lieven Gorissen

foto: Google maps

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *