Bouwwerven verzamelen sluikstort

BERENDRECHT/ZANDVLIET – Tijdens de districtsraadzitting van 26 februari vroeg raadslid Marc Maes (N-VA) of er een oplossing kan komen voor het slordig uitzicht van bouwwerven in het district.

“Strikt gezien zijn deze bouwwerven op particulier domein,” aldus het raadslid. “Anderzijds trekt de rommel op deze bouwplaatsen ook andere vormen van sluikstort aan. Een aantal werven ligt al maanden stil, zonder enige activiteit.”
Dat uiteraard de weersomstandigheden hier ook een rol spelen, waardoor afsluitingen omwaaien en afval en vuil over een grote oppervlakte verspreid wordt, is te begrijpen. “Maar uiteindelijk is het noch voor de omwonenden, noch voor bezoekers aan ons district een fraai uitzicht. Een aantal werven zijn trouwens gelegen aan de inkompoorten van het district,” onderstreepte Marc Maes.

In zijn antwoord liet districtsschepen Rudi Sempels (N-VA) weten dat er op stadsniveau geen schepen bevoegd is voor de materie, het gaat immers op werven op privéterrein. “We zullen bekijken of we via de buurtregisseur of politie de eigenaars kunnen aanschrijven,” gaf de districtsschepen aan.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder