Bob Raeymaekers nieuwe voorzitter Cultuurraad in Stabroek: “Er is een cultuurcentrum nodig”

STABROEK – Bob Raeymaekers is de nieuwe voorzitter van de Cultuurraad in Stabroek. Hij volgt Wendy Van Egdom op, die 12 jaar lang voorzitter was van de adviesraad. Bob heeft veel ambitie en hoopt op de realisatie van een Cultuurcentrum in de gemeente.

Nadat Wendy stopte als voorzitter ging de raad op zoek naar een opvolger en ze vond die bij Bob Raeymaekers. Bob was enkele jaren lid van de Cultuurraad, maar had de adviesraad verlaten. “Maar toen ze aan mijn mouw zijn beginnen trekken om voorzitter te worden, ben ik toch geplooid”, lacht Bob.

Als nieuwe voorzitter wil hij eerst zijn voorganger bedanken. “Wendy heeft dat 12 jaar lang vol goesting en motivatie gedaan. We zijn haar enorm dankbaar voor wat ze allemaal heeft verwezenlijkt.” Met dezelfde ingesteldheid start Bob aan zijn termijn. “Ik zet haar werk voort, maar dan wel op mijn manier.”

De Cultuurraad werkt voornamelijk als adviesorgaan voor de Vrijetijdsdienst van de gemeente Stabroek en organiseert daarnaast nog enkele activiteiten. “We moeten nog meer rekenen op onze samenwerkingen met de gemeente. Enkel dan kunnen we meer realiseren op cultureel vlak. Ik wil ook mijn hand uitreiken naar alle verenigingen: als je met problemen zit of je hebt hulp nodig, dan kan je op ons rekenen.”

Cultuurcentrum

Toch is er één zaak waar Bob absoluut voor pleit. “Er moet een cultuurcentrum komen. Alle gemeenten in de buurt hebben dat. Vanuit zo’n centrum start alles en daar kan je zoveel activiteiten laten plaatsvinden. Het Schoem is een prachtig nieuw gebouw en is goed voor onze workshops, maar met een deftig Cultuurcentrum kan je zoveel meer.”

Hij verwijst naar het optreden van Laura Tesoro, op zaterdag 18 mei. “Dat was in de Moorland en het was fantastische avond. Maar laat ons eerlijk zijn: de Moorland heeft zijn beste tijd gehad.” Naast een Cultuurcentrum hoopt hij ook op verjonging en extra helpende handen bij de Cultuurraad.

Schepen van Cultuur, Liesbeth Bardyn (CD&V) kijkt uit naar de samenwerking die voor haar voorlopig nog tot het einde van dit jaar – het einde van de legislatuur – duurt. “Met Wendy was het een fantastische periode. Bedankt daarvoor! En met Bob voelen we nu al een nieuwe wind en kijk ik uit naar de volgende maanden.” Naast de adviesraad komt er ook een nieuwe vzw die voor de evenementen met de Vrijetijdsdienst zal samenwerken.

Net zoals Bob hoopt de schepen ooit een cultuurcentrum te zien in Stabroek. “We dromen er allemaal van, want we hebben nood aan een vaste plek voor onze cultuur. Met Kerk Attenhoven hebben we al een culturele spot, maar voor optredens en theater missen we echt de geschikte accommodatie.”

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *