Blidscap houdt open deur in het teken van de smid en veilt uniek servies


Op 10 juni houdt Blidscap van 9 tot 18 uur een opendeurdag, aan de lokalen op de Conterscherp 98 te Zandvliet. De opendeurdag staat in het teken van de smid en van”de Dag van de smederijen”. Deze wordt opgezet in samenwerking met de Ambachtelijke Smedersgilde van België en het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo.
Kindersmeden, demo, ambachtelijk smeden en infosessies wisselen zich af. Tentoonstelling van smeedwerken en gebruiksvoorwerpen in de smederij, Vlaams aardewerk, creaties van Blidscap-leden rond het thema “smederijen”, tentoonstelling van speelgoed en legervoertuigen uit WO I en II. Verder zijn er beeldhouwwerken van François Vannietvelt en voorstellingen van nieuwe workshops.
Veiling uniek servies
Blidscap vzw uit Zandvliet veilt op de opendeurdag een uniek servies met afbeeldingen uit Zandvliet. De verkoop vindt plaats om 15h. Het servies  bestaat uit  6 tassen, 6 ondertassen en 6 dessertborden voorzien met afbeeldingen van onder andere de kerk en de Keysershoeve. Geïnteresseerde liefhebbers mogen op voorhand  een bod in een gesloten enveloppe indienen bij Erik Stalmans, Norbertijnenstraat 36, 2040 Berendrecht. Tijdens de veiling kan er ook geboden worden. Degene met het hoogste bod, ter plaatse of via de enveloppe zal het servies door veilingmeester Willem Van Alsenoy toegewezen krijgen.
Voor meer info: erik.stalmans@gmail.com of www.blidscap be 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *