Bjorn en Tijs op zoek naar “Zorgvoorlicht”

Begin november zijn Bjorn van Endert en Tijs Cuypers begonnen aan hun fietsroutes “#ZORGVOORLICHT” door enkele straten van verschillende gemeentes. Zo hebben zij in de maand november door de gemeente Gooreind, Wuustwezel, Loenhout, Stabroek, Hoevenen, Sint-Job, Kapellen en Kalmthout gereden.
“We hebben een traject van 191,7 kilometer afgelegd met de fiets, om op zoek te gaan naar jullie lichtcreaties! Die hebben we allemaal gefotografeerd en op onze Facebookgroep “#ZORGVOORLICHT voor gezelligere dagen!” geplaatst. Per gemeente hebben we een filmpje gemaakt van alle lichtcreaties (ook te bekijken op onze groep)” zegt Bjorn.

In de maand december besloten zij om enkel naar locaties te gaan waar huizen of straten (bijna) volledig verlicht zijn om beelden te maken. Eerst reden zij Sint Antonius (Zoersel), waar iemand zijn huis volledig verlicht had en ook een lichtshow gaf. “Op vrijdag 18 december zijn we naar Gooreind en Wuustwezel gereden. In Gooreind was een voortuin volledig verlicht en in Wuustwezel was een hele straat verlicht,” zegt Bjorn.
Om af te sluiten reden de jongens woensdag 23 december naar de Zonnedauwlaan in Wildert (Essen), De straat was volledig verlicht. “We spraken met de persoon, die er mee begonnen is. Iedereen in de straat noemt hem “de burgemeester van de straat”, zegt Tijs.
“In 1997 ben ik hier in de straat komen wonen toen stonden er nog niet zoveel huizen. Toen er meer huizen bijkwamen, zijn de buren mee beginnen versieren voor kerst. In 2001 kwamen we met bewoners van de straat bij elkaar, met een fles jenever, om wat bij te praten en kerst/nieuwjaar te vieren. In 2003 organiseerden we onze eerste tapavonden met Glühwein, verschillende jenevers, warme chocolademelk,… voor de mensen die kwamen wandelen, fietsen,… in de straat. We zijn dit blijven organiseren en het geld dat we inzamelen gebruiken we voor herstellingen van lichtjes of materiaal voor het jaar erop. In 2009 hebben we de eerste wedstrijd georganiseerd voor de best versierde tuin/huis van onze straat. Alle bewoners van onze straat kregen een blad en mochten de andere bewoners punten geven. Op het einde bereken ik wie de meeste punten heeft, die krijgt dan een bord met “Zonnedauwlaan kerst-VERSIERDER van het jaar!” De bedoeling is dat die bewoner dat heel het jaar aan zijn/haar omheining hangt. In 2016 hebben we een bord gemaakt voor aan het begin van de straat met “welkom in de Zonnedauwlaan”. We hebben wielen gemaakt om in enkele bomen in de straat op te hangen. In 2019 maakten we het welkom bord en werden de wielen vernieuwd en gemaakt van kunstgras en sterren. Dit jaar 2020 hebben we onze tapavonden en wedstrijd afgelast vanwege Covid-19″ besluite Jos Stevens ‘burgemeester’ van de straat.
“Volgende week gaan we nog naar een locatie in Brasschaat en dan stoppen we voor dit jaar, we gaan waarschijnlijk volgende winter/kerst periode terug op pad naar enkele locaties om mooie lichtcreaties te fotograferen”, aldus Tijs en Bjorn

Tijs en Bjorn wensen jullie nog prettige feestdagen en een gezond 2021!DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder