Biljartclub De Vluchtheuvel wint ‘ere-prijs Ludo Dielis’

STABROEK – Biljartclub De Vluchtheuvel organiseerde op 25 en 26 maart de 2de editie van het biljarttornooi ‘De Vluchtheuvel- ereprijs Ludo Dielis’.

8 teams namen deel. Er werd gespeeld naar 15 beurten. Vier biljartteams van andersvaliden namen het op tegen 4 biljartteams uit de buurt. Deelnemende teams waren: 2 teams van de Vluchtheuvel, 2 van Ludentia/Rotonde Brasschaat, 1 team van Starrenhof, 1 team van Middel, 1 team van De Biezen (NL) en 1 ploeg van Den Engel.

De wedstrijden startten in lokaal Molenhoek te Stabroek op zaterdag om 10 uur. De finale vond plaats op zondag rond 14.30 uur. Daarin namen de biljarters van De Vluchtheuvel het op tegen de leden van Ludentia. En dit onder toezicht van negenvoudig wereldkampioen biljarten Ludo Dielis.

de biljarters van de Vluchtheuvel met in het midden (tweede rij) organisator Tommy Bootsgezel

De biljarters bereidden zich lang op voorhand tot in de puntjes voor op het tornooi. Op de tweedaagse staan ze dan ook piekfijn uitgedost in een echt biljarterstenue net zoals de profs klaar om het beste van zichzelf te geven.  “Het was voor mij in de voorronde heel spannend”, vertelt Steven Tops van biljartclub De Vluchtheuvel. “Ik moest nog 4 punten maken en mijn tegenstander maar eentje meer. Ik dacht dat het voorbij was, maar toch heb ik het gehaald”, zegt Steven trots.

Hij mocht zich opmaken voor de finale tegen de biljarters van Ludentia 2, net als zijn maten  Bart Rombouts en  Bjorn Brees. Met een mooi resultaat won bc De Vluchtheuvel 2 de tweede editie van de ‘Ere-prijs Ludo Dielis’

De winnaars Bart, Bjorn en Steven samen met Ludo Dielis

Ereprijs Ludo Dielis
In 2009 werd er, onder impuls van  toenmalige minister Dirk Van Mechelen en Ludo Dielis een biljarttornooi ingericht.  De twee mannen hadden al enkele keren gebiljart tegen de biljartclub van De Vluchtheuvel in Stabroek. Zij waren zo onder de indruk van het enthousiasme van de spelers dat er beslist werd een vrij spel biljarttornooi in te richten voor mensen met een beperking. Het eerste tornooi “Wisselbeker Ludo Dielis” was een feit.

Sinds vorig jaar kreeg het biljarttornooi Wisselbeker Ludo Dielis de naam ‘Ere-prijs Ludo Dielis’, een eerbetoon aan Ludo’s toewijding aan de sport en de mensen met een beperking. Ludo komt dan ook elk jaar met veel plezier supporteren voor al de biljarters.

De inrichting van het tornooi zorgt voor heel wat voorbereiding. Dankzij de organisatoren Tommy Bootsgezel en Sigrid Tops en de vele vrijwilligers werd deze tweede editie weer een groot succes.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *