Bijna 100 boekenstands op Lillo Boekendorp

Vele boekenliefhebbers zakten af naar Lillo Boekendorp

LILLO – Dat er nog veel gelezen wordt, bewijst het bezoek van het groot aantal boekenliefhebbers aan Lillo Boekendorp.

Alhoewel de omstandigheden in Lillo, door werkzaamheden niet ideaal  zijn, kon de organisatie toch rekenen op bijna 100 standhouders. Zij werden opgesteld in de dreef vanaf de Scheldelaan, doorlopend tot aan de Scheldedijk en langs de anders normaal gebruikelijke inrijweg naar Lillo.

Omdat het Kazerneplein bij de augustus-editie niet bruikbaar was moest men op zoek naar een andere locatie. “Deze plek hier, hebben wij eigenlijk last-minute, kunnen gebruiken” zegt organisator Philippe Van Iersel verwijzend naar het braakliggend veldje bij de vest naast de parking van Lillo.  “Het terrein staat  meestal  vol onkruid, en ziet men haast niet liggen. Dat werd in laatste instantie gemaaid,  zodat wij toch nog extra plaats konden voorzien”. Naast  boekenstanden vond je er ook enkele auteurs die hun werk voorstelden en was er een drankenstand voorzien.

het terrein aan de vest naast de parking van Lillo dorp

Lillo Boekendorp wordt tweemaal per jaar in de zomer ingericht. De editie in  juli was heel warm en werd getrakteerd op een fel onweer. Ondanks de werkzaamheden en de aangepaste versie op 12 augustus, blikt de organisatie terug op een groot aantal bezoekers die hun favoriete boek(en) kochten op de bijna halve kilometer aan boekenstands.

Het Poldermuseum had ook een boekenstand

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *