Bierbrouwers lanceren Hibou Sauvage


Essen/Kalmthout – Op zaterdag 28 april werd een nieuw Horendonks/Achterbroeks streekbier boven het doopvont gehouden. Vanuit café De Gaffel in Horendonk lanceren neven Niels Deckers en Pieter Hontelé de “Hibou Sauvage”. Als het aan de twee brouwers ligt, is dit slechts het eerste van een hele reeks Hibou-bieren.
De Hibou Sauvage is een goudblond bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 7,4% en een stevige hoptoets. Voor de kenners: een kruising tussen een tripel en een IPA. Wegens het grote volume en de strenge voorwaarden brouwen Niels en Pieter het bier niet meer zelf, maar ze weten nog goed hoe ze drie jaar geleden samen met hun vaders begonnen in een omgebouwde garage in heimat Horendonk. Pieter woont ondertussen een paar km verderop in Achterbroek.
Angstvallig werd het eerste zelfbedachte recept in de praktijk gebracht maar het resultaat viel reuze mee. In de nazomer van 2015 proefden de brouwers trots voor de eerste keer hun eigen bier. De naam “Hibou” werd bedacht als knipoog naar “Den Uil”, zoals Horendonk in de volksmond wordt genoemd.
Een zestal brouwsels later, waren de vier brouwers overtuigd van de kwaliteit van hun product en de zonen Niels en Pieter besloten hun kans te wagen op de commerciële markt. De eerste bakken bier vliegen in voorverkoop alvast de deur uit en de positieve reacties lopen binnen.
Het eerste doel is nu om de Hibou Sauvage op de kaarten van de Essense en Kalmthoutse horeca en drankenhandels te krijgen. Maar het tweetal heeft ook verre toekomstdromen: een eigen brouwerij uitbaten waar ze niet alleen hun eigen bieren brouwen maar ook gasten ontvangen, rondleidingen geven en degustaties organiseren.
Meer info? www.hiboubeers.com / @HibouBeers

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *