Bib Kalmthout schenkt opbrengst boekenverkoop aan De Kade

©gemeente Kalmthout

KALMHTOUT – Op dinsdag 12 december schonk Bib Kalmthout een cheque van 1436,50 euro aan De Kade, een voorziening in Kalmthout voor volwassenen met een meervoudige beperking. Daarmee kunnen ze zelf een kleine bibliotheek maken.

Opbrengst via boekenmarkt
“Ieder jaar organiseren we met de bibliotheek van Kalmthout een boekenmarkt”, vertelt bibliothecaris Ilona Bosman. “Dit jaar verkochten we in juni de afgevoerde boeken uit onze collectie om zo plaats te maken voor nieuwe materialen. Het ging om kleuterboeken, jeugdliteratuur, romans, anderstalige fictie, informatie boeken en dvd’s. Zoals ieder jaar waren de materialen voor de allerkleinsten het populairst en in mum van tijd uitverkocht.”

“Kopers betaalden 0,5 euro voor kinderboeken en 1 euro voor andere materialen”, weet Lea Van Looveren van het beheersorgaan van Bib Kalmthout. “De verkoop bracht in totaal 1436,50 euro op. Dan weet je dat er zo’n 2000 stuks een nieuw leven hebben gekregen buiten Bib Kalmthout.”

©gemeente Kalmthout

Een eigen bib in de Kade
“De opbrengst schenken we met veel plezier aan De Kade hier in Kalmthout”, besluit Ilona Bosman. “Bijna iedere week bezoekt Miranda van De Kade met enkele van hun bewoners de bibliotheek. Jammer genoeg raakt een deel van de bewoners niet tot in de Bib. Vandaar onze keuze om een stukje lees-, kijk- en luisterplezier naar De Kade te brengen. De Kade zal het geld gebruiken om toffe materialen aan te schaffen zodat er daar een kleine bib gecreëerd kan worden.”

De bewoners van de Kade waren alvast erg blij met de cheque en het bezoek. Ze hadden ook een fijne verrassing voor de medewerkers van Bib Kalmthout. Ze maakten een boek met de titel ‘Een dagje andersom: de Bib op bezoek naar de Kade’. Een mooi boek met foto’s dat Nick met veel plezier voorlas. Dat boek krijgt alvast een mooi plekje in de Bib.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder