Bezwaar gewest tegen Picolo (voorlopig) afgewezen

Voorlopig dreigt het zwaard van Damocles niet meer boven het Picoloproject. De gewestelijke diensten dienden een bezwaar in omdat ze vonden dat de regels niet tot in de puntjes werden gevolgd. De bestendige deputatie van de provincie Antwerpen dacht daar anders over.
Volgens de bevoegde diensten van het gewest moest de gemeente Stabroek een milieueffectenrapport opstellen. De poldergemeente deed dat niet. Volgens Stabroeks schepen voor Ruimtelijke Ordening was dat niet nodig. Lees meer in ons magazine.

Straatnaam Site
In de toekomstige ontwikkeling van de Picolosite is een nieuw plein en straat voorzien. Als  naam voor het plein opteert het gemeentebestuur ‘Picoloplein’ en voor de omtrekkende straat wordt ‘Erwtenpellersstraat’ of ‘De Vezen’ voorgesteld.
Suggesties van de bevolking kunnen ingediend worden via de website van de gemeente.
Lees meer hierover in ons artikel ‘Winkeltoekomst of verkeerinfarct’ onder de rubriek ‘nieuws uit de regio’.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Eén reactie

  1. Typisch Belgisch “de bevoegde diensten van het gewest” houden alles en overal tegen, in plaats van samen te werken met de gemeentelijke diensten en zo snel mogelijk de werken aan het Project te laten beginnen, de economische inpak voor de Gemeente Stabroek is van een enorm belang, omdat ze al jaaren geen inkomsten van Picolo meer hadden, en als al de zelfstandige firma’s die een Winkel openen in het Centrum, terug hun omzet kunnen verhoogen, is toch een goede zaak voor de Gemeenteontvanger en de Kas van de Gemeente ? Hans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder