Havenbedrijf opent nieuw paviljoen bij MAS

Op het Eilandje in Antwerpen, bij het nieuwe Museum aan de Stroom (MAS) opende schepen Marc Van Peel zopas het nieuwe paviljoen van het Havenbedrijf. Dat zal vanaf zaterdag 5 februari gratis toegankelijk zijn voor het publiek.
Blikvanger in de silovormige binnenruimte, is een reuzengroot projectiescherm, waarop in 360 graden een film over de haven te zien is. Vanuit cameras in de haven en aan de Schelde bij de Zandvliet-Berendrechtsluizen, worden hier ook rechtstreekse beelden vertoond.
In de ruimte zijn verder interactieve schermen aangebracht. Met een vingertoets op de havenkaart roep je beelden op van terminals, dokken, bedrijven, groengebieden en dorpen als Berendrecht en Lillo. De reusachtige fotografische kaart op de vloer in de rotonde, vult deze beelden aan.
Het Havenpaviljoen opent de deuren voor het publiek tijdens het komende weekend van 5 en 6 februari. Het is verder geopend vanaf volgende week van dinsdag tot en met zondag, telkens van 9.30 tot 17.30 uur.
Info: www.havenvanantwerpen.be of www.facebook.com/havenpaviljoen. (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder