Bezorgdheid over sluiting Huis van het Kind

Raadslid en fractieleider Carina Stark (N-VA) uitte haar bezorgdheid
over het sluiten van het Huis van het Kind in Berendrecht

BERENDRECHT – Tijdens de districtsraadszitting van 28 november uitte raadslid en fractieleider Carina Stark (N-VA) haar bezorgdheid over het sluiten van het Huis van het Kind in Berendrecht.

Het Huis van het Kind opende de deuren in september 2019, eerder dit jaar verhuisde de werking naar het districtshuis aan de Antwerpsebaan.

“Eind vorige maand vernamen we via de pers dat het Huis van het Kind op termijn zijn deuren zal sluiten. Ook de Huizen in Ekeren en Berchem worden gesloten,” begint Carina Stark haar vraag aan districtsburgemeester Geeraerts (N-VA). “We zijn van mening dat het Huis van het Kind in Berendrecht wel degelijk de juiste doelgroepen en/of gezinnen bereikt of alleszins kan bereiken. Waren jullie hiervan op de hoogte en wat kunnen jullie hiervoor doen?”

“Eind oktober hebben we als districtsbestuur vernomen via de media dat het Huis van het Kind in Berendrecht op termijn de deuren zal sluiten,” bevestigde Carl Geeraerts..”Als motivatie voor deze sluiting werd verwezen naar een uitgevoerde audit waaruit zou blijken dat op deze locaties niet de kwetsbare doelgroep bereikt wordt waarvoor de Huizen van het Kind zijn opgericht. Als districtscollege betreuren we uiteraard deze beslissing. We menen dat het Huis van het Kind in Berendrecht wel degelijk de juiste doelgroepen en/of gezinnen bereikt of alleszins kan bereiken. Als districtscollege vroegen we om het desbetreffende auditrapport te bezorgen.”

De districtsburgemeester wil tegelijk ook de manier aankaarten waarop met het districtsbestuur over deze beslissing werd gecommuniceerd. “Zoals gezegd heeft het districtscollege de beslissing over de sluiting van het Huis van het Kind in Berendrecht via de pers moeten vernemen. Het is aangewezen om beslissingen met een dergelijke impact op de inwoners van een district, voorafgaandelijk met het districtsbestuur te bespreken of hen minstens te informeren vooraleer een perscommunicatie wordt uitgestuurd. En tot op heden mochten we nog geen reactie ontvangen van de bevoegde schepen.”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *