Beslissing Polderbond pas na keizerrijden 2016

In het Vredehof in Zandvliet vond donderdagavond een tweede vergadering van de Polderbond plaats. Die ging over de nieuwe verdeling van de paarden voor het keizerschap van de Verenigde Gansrijders in 2017. Pas na het keizerrijden dit jaar wordt erover gestemd.

Iedere maatschappij die werkt onder een vzw, mag volgens de Polderbond met vier paarden deelnemen. Dat zijn: de Lustige Gans Ekeren, de Oude en de Nieuwe Gans Berendrecht, de Ware Gans Lillo en de Ganzenrijders van Stabroek en Hoevenen. Vermaak na Arbeid Zandvliet is ondergebracht in één vzw, maar zij houdt staande dat zij uit twee verenigingen bestaat die ieder apart voor de koningskroon rijden. Bijgevolg meent zij recht te hebben op tweemaal vier paarden, zoals Berendrecht dat twee verenigingen heeft: de Oude en de Nieuwe Gans.
Stanny Gabriëls voorzitter van de Jonge Ruiters Zandvliet, verdedigt de eisen van Vermaak na Arbeid. “Wij willen gelijk zijn met Berendrecht”, zegt hij. “Wij bestaan uit twee maatschappijen: de Veteranen die 60 jaar oud zijn (1957 ) en de Jonge Ruiters die al 68 jaar lid zijn van de Polderbond die ze zelfs mee hebben opgericht. Wij hebben er altijd met twee deel van uitgemaakt, altijd voor twee het lidgeld betaald, en meegereden, ook toen sommige maatschappijen afhaakten. In 1957 was men blij dat de veteranen er bij kwamen, want toen vielen Wilmarsdonk en Oorderen weg omdat die dorpen gesloopt werden voor de havenuitbreiding. Nu wil men ineens de geschiedenis van tafel vegen. Ik herhaal dat we niks hebben tegen de toetreding van Ekeren tot de Polderbond, maar wij willen respect voor het verleden en we willen gelijkheid.”
Donderdagavond is er nog geen beslissing gevallen. Algemeen voorzitter Frans De Schutter zegt dat op die bijeenkomst “stevig” van gedachten werd gewisseld, maar dat het niet tot een stemming kwam. Die komt er pas op de vergadering van de Polderbond na het keizerrijden van 13 maart 2016. Dan wordt het verslag van de bijeenkomst van 13 januari jl, dat de nieuwe verdeling bevat, ter goedkeuring voorgelegd. “De meerderheid beslist.” (sdl)
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *