Bedankt Staf voor alles

Maandagavond 13 november sijpelde het nieuws binnen dat Staf De Lie overleden was. Verbijstering alom, zo’n boom van een vent die geveld werd, dat kon precies niet waar zijn. De joviale collega van vroeger, was vele jaren hoofdredacteur van De Polder. Het Polderke, zijn geesteskind, waar hij tesamen met stichter Stan Hendrickx en Jan Brusselaers de nieuwtjes van onze streek in neerpende en de belangen van de Poldermensen verdedigde. Stan was zijn leermeester en zijn wijze raad nam Staf zeer ter harte. In 1956 bracht Jan Brusselaers Staf binnen bij het Handelsblad, twee jaar later deed hij zijn intrede bij Het Nieuwsblad. Hij ging nog lang door voor het Nieuwsblad, nog enkele jaren voor Gazet van Antwerpen en natuurlijk voor het Polderke. Ook bij Espa (European Shipping Press Association), de ‘Vlaamse vereniging van maritieme en logistieke journalisten en publicisten’ heeft Staf een grote bijdrage geleverd en hij werd enkele jaren geleden ere-voorzitter van de vereniging.

De regio Berendrecht, Zandvliet, Lillo en de haven kende hij als zijn broekzak. De geschiedenis van de Polderdorpen stond in zijn geheugen gegrift. Wij konden dankbaar gebruik maken van zijn kennis en relaties. Staf was altijd begaan met het welzijn van zijn streek en verdedigde de actie ‘Red de Berendrechtse Polder’ tegen de plannen om de laatste polder van Berendrecht om te scheppen in een ‘natuurgebied’, ten nadele van enkele landbouwers die hier hun kost op verdienden.

Staf die vanaf het begin betrokken was bij ons Polderke, heeft destijds vlotjes de overgang van de pen, de typemachine naar de computer en het internet verteerd. Toen hij vroeger met een stapel paperassen aanbelandde, kwam hij de laatste jaren parmantig met zijn i-pad  de redactie binnengestapt. Met zijn goed gevoel voor humor en optimisme en soms wel eens een tractatie, wist hij de dames van de redactie te bekoren. Toen onze stichter Stan Hendrickx in 1985 plots overleed en zijn zus Amanda het roer in handen nam, twijfelde Staf geen moment om de taak van hoofdredacteur op zich te nemen. Eén ding is zeker, zonder de bijdrage van Staf zou ons Polderke niet meer bestaan. Wij zijn hem daar eeuwig dankbaar voor. 

Op 27 september mocht Staf 88 kaarsjes uitblazen, een mooie leeftijd. Wat zal hij gemist worden! Ons blad verliest een stuk van zijn ziel en wij verliezen een vriend, een compagnon, een gentleman, een fantastisch journalist, een trouwe medewerker waar we altijd op konden rekenen met het hart op de juiste plaats, een man die precies ontsterfelijk was, en toch … Lieve Monda, Annemieke, Katrijn en familie, veel sterkte bij dit verlies. Eén kleine troost is dat hij terug aan de zijde zal kunnen staan van Halewijn. Allerliefste Staf, het ga je goed! Dank voor alles.

Woensdag 22 november 2023 wordt er afscheid genomen van Staf in het Rouwcentrum Rustpunt, Hoge Weg 115 te Hoevenen om 11 uur.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

10 reacties

 1. De polder zonder Staf zal nooit meer hetzelfde zijn. Staf was de polder. Bedankt vriend dat ik je heb mogen kennen en ik altijd op jou kon rekenen voor raad en daad. Veel troost en steun aan de familie. Ook dit is voor mij moeilijk te verwerken. Adieu vriend.

 2. Onze deelneming bij het heengaan van uw geliefde man en vader. De polder verliest een boegbeeld en een uitzonderlijk persoon.
  Rust zacht Staf.

 3. Veel sterkte aan de ganse familie , Staf was ne journalist pur sang en ne poldermens in hart en nieren .we zullen hem missen

 4. Allerliefste Annemieke,Monda,Katrijn,kinderen ,kleinkinderen en schoonkinderen,jullie hadden zo’n toffe papa ,man,schoonvader en Vake,n’en echte bonvivant die we niet vlug zullen vergeten.
  Nu is hij bij Halewijn en daar zal hij zich goed voelen want die zijn heengaan heeft hem een klap gegeven.
  We zijn met jullie,en denken aan wat jullie nu weeral meemaken.
  Dikke kussen ,
  De van Leuvekes xxxxx

 5. Staf: humor, Vlaming, Pagadder, polder, tradities, stijl: het zijn de woorden die meteen opkomen.
  Sprak consequent over het Kruithuys voor het Kruitmagazijn van Lillo.
  Klaterende lach. Steunpilaar en onuitputtelijke kennisbank voor eenieder die het heden en verleden van de polder een warm hart toedroeg.
  Groot man, fysiek en geestelijk.
  Iemand die je niet vergeten kan.
  Namens de hele ploeg van het Kruitmagazijn wensen we Monda en de kinderen de kracht om dit verlies te kaderen in de weg van het leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder