Battle of de jeugdbewegingen!

Grote acties of bijeenkomsten die gepland waren op  De Dag van de Jeugdbeweging konden wegens het coronavirus niet doorgaan. In het district Berendrecht/Zandvliet/Lillo zochten ze naar een alternatief voor de 3 jeugdbewegingen.

Battle of de jeugdbewegingen
Zondag 25 oktober had de eerste editie van de Battle of de jeugdbewegingen plaats.  Normaal gezien zou dit doorgaan met iedereen tezamen. Maar samen spelen met andere groepen was geen optie, dus elke vereniging speelde op het eigen terrein en binnen hun eigen contactbubbel met leeftijdsgenoten.

Ze kregen allemaal dezelfde uitdagingen/opdrachten voorgeschoteld, maar voerden deze dus apart uit. Elke leeftijdscategorie kreeg vier opdrachten.  Een neutrale jury ging zondag ter plekke om alle resultaten te noteren en zo de winnaars aan te duiden. Bij de groep 6-8 jarigen werden de Ribbels van Chiro De Kievitjes de winnaars. In de groep 9-12 jarigen waren de Kabouters van de Scouts De Reigers de besten.  In de categorie >12jarigen gingen de Givers van Scouts De Reigers met de eerste plaats aan de haal.
 Ook de leidingsploegen deden mee met deze battle.  Zij hadden op zondag 11 oktober reeds 18 opdrachten gekregen die ze moesten volbrengen tegen zondag 25 oktober. De origineelste leidingsploeg werd die van de Seascouts Kludde.

De unieke wisselbeker van de eerste Battle of de jeugdbewegingen ging uiteindelijk naar Scouts De Reigers.

 Elke deelnemer ontving als aandenken, een patch, dat ze op hun eigen uniform kunnen naaien.
De jeugdbewegingen kregen elk een groot pretpakket vol leuke dingen.
Voor alle leiders was er een unieke drinkbus met de boodschap ‘Trots op ons jeugdwerk!’ en het logo van het district.
De leidingsploegen werden verrast een 1,5 meterlat met lekkers. De 1 meter bierlat kent iedereen, maar de lat werd nu afgestemd op de actualiteit.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder