Basket Stabroek onderschrijft het ‘Panathlon Charter’ over de rechten van het kind in de sport

Het ondertekenen van het charter werd met een stevig handdruk bezegeld,
door Liesbeth Bardyn (CD&V) schepen van sport, Guido De Ridder, sportief coördinator Basket Stabroek,
Rik Frans (N-VA) burgemeester van Stabroek en Marc Decloedt, voorzitter Basket Stabroek

HOEVENEN – Op dinsdag 13 december ondertekenden bestuursleden van Basket Stabroek en het gemeentebestuur van Stabroek het ‘Panathlon Charter’ dat de belangen van het kind in de sport op de eerste plaats zet. Dit gebeurde in het Jeugdontmoetingscentrum aan de Blokwegvelden in Hoevenen.

Guido De Ridder, Liesbeth Bardyn, Rik Frans en Marc Decloedt

“Met het ondertekenen van dit charter verbinden wij ons tegenover het gemeentebestuur van Stabroek en de ganse bevolking om heldere gedragsregels vast te leggen bij het nastreven van de positieve waarden in de jeugdsport”, zegt Marc Decloedt, voorzitter Basket Stabroek.

“We moeten met volgehouden inspanning en goede planning de waarden van de jeugdsport na streven. Alle vormen van discriminatie moeten we bannen.  We weten dat sport ook negatieve effecten kan veroorzaken en daar moeten wij onze kinderen tegen beschermen” aldus Decloedt.  “Bij ons zijn alle jongeren welkom, ongeacht hun afkomst, hun religie of hun geaardheid”.

“Alle kinderen hebben recht om een sport te beoefenen, zich te vermaken en te spelen, in een gezonde omgeving.  Zij moeten waardig behandeld worden en getraind en begeleid door competente mensen. De spelers moeten de kans krijgen om kampioen te worden, of niet te worden”, aldus Guido De Ridder, sportief coördinator Basket Stabroek. “Tweemaal per jaar volgt er een evaluatie over wat er zowel op als naast het veld gebeurt.”

Ontstaan

Gembas is in 1980 ontstaan in de toenmalige Gemeentelijke Basisschool Hoevenen, nu De Rekke. Er werd eerst enkel met een aantal jeugdploegen in competitieverband gespeeld en later werd ook een eerste seniorenteam actief. In 1991 promoveerde het herenteam naar de 3de provinciale. Succesvolle jaren brachten hen tot in de 1ste provinciale. Een fusie met Jan Mat Putte veranderde Gembas in Basket Stabroek.

Een familiale club
Om winst te halen in de hoogste provinciale reeks moesten steeds meer spelers getransfereerd worden naar de club. Deze spelers hadden een kleine of zelfs geen band met de club, daardoor stopte Basket Stabroek enkele jaren geleden met de transfers en keerden zij back to the roots:  spelen met eigen mensen. Een familiale club zijn, vormde opnieuw de kern waardoor er besloten werd een stapje terug te zetten uit de eerste klasse.

Basket Stabroek heeft enkele herenteams. Daarnaast is er ook in elke jeugdcategorie een veelbelovend en gemotiveerd jongerenteam. Ondertussen speelt  Basket Stabroek met Mannen G1 terug in 1ste Provinciale Antwerpen.

Momenteel telt Basket Stabroek 214 leden, waarvan 124 spelend. Je kan komen basketten vanaf 6 jaar.  “We hebben zelfs een wachtlijst” zegt de voorzitter.  De trainingen gebeuren in sporthal Attenhoven te Hoevenen en in de sporthal van het PITO te Stabroek.
​Meer info vind je op www.basket-stabroek.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder