BASF bouwde veilige voetgangersbrug over Scheldelaan

 
Maatregelen om 1500 nieuwe contractarbeiders op te vangen
BASF start de komende tijd met een gigantisch onderhoudsprogramma dat twee jaar duurt en waarbij de stoomkraker wordt stilgelegd. Ook wordt de butadieeninstallatie afgewerkt. Dat brengt de komst van 1500 contractarbeiders met zich bovenop de bestaande 3500 vaste medewerkers en 1500 contractanten van nevenfirma’s.
Om de veiligheid van de nieuwkomers te waarborgen werden al voorbereidingen getroffen. Die draaien rond verkeersveiligheid op de Scheldelaan en binnen het bedrijf zelf.
Kosten 2.000 euro
BASF-woordvoerder Philippe Heyvaert gaf vrijdagmorgen toelichting over het veiligheidsprogramma dat al een tijdlang bezig is onder leiding van veiligheidsdirecteur Marc Van Breda en zijn medewerker Koen Raedts (vroeger woonachtig in Stabroek).
De komst van de in het totaal 1500, afkomstig uit een tiental Europese landen vergt immers tal van maatregelen. Zo is er ter hoogte van de waterzuivering een tijdelijke voetgangersbrug over de Scheldelaan gelegd die naar een nieuwe parking voor 400 wagens aan de westkant leidt. Investering 200.000 euro. Zij gaat maandag open.
Snelheidsduivels
Hiermee wil BASF de verkeersveiligheid van alle weggebruikers op de Scheldelaan garanderen: geen wildparkeren, veilige oversteekplaats, vlotte verkeersdoorstroming. Daar komen dagelijks  2000 vrachtwagens voorbij en nog veel meer personenwagens en ligt ook nog een drukke spoorlijn.
Op de Scheldelaan wordt vaak veel sneller gereden dan de toegelaten 90 km per uur. Veel weggebruikers flitsen in hun haast ook door rode lichten. Vandaar de maatregelen, die nog met tal van andere initiatieven aangevuld worden.
Voorschriften op computer
Zo is er vanaf de voetgangersbrug een aparte ingang voor de nieuwkomers. Die worden opgevangen in een kantoor waarin computerschermen staan opgesteld met in tien Europese talen een instructiefilm en een reeks van veiligheidsvoorschriften. Alvorens een toegangsbadge te krijgen moeten de medewerkers bewijzen dat ze voorschriften onder de knie hebben. Dan volgt een veiligheidstest op de computer. Bijkomend werd geïnvesteerd in intern busvervoer en een apart intern busstation. Er wordt ook een apart restaurant opgericht voor de duur van het werk . Van de gelegenheid maakt BASF ook gebruik om een oproep te doen naar de bevoegd overheden om de verkeersregels op de Scheldelaan te laten naleven en desnoods te laten afdwingen. (SDL)

De verantwoordelijken van BASF toonden vrijdag de nieuwe brug die naar een parte ingang leidt.
De verantwoordelijken van BASF toonden vrijdag de nieuwe brug die naar een parte ingang leidt.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder