Ashley Thys maakt droom waar en opent café in Kapellen

Asley Thys opent binnenkort zijn eigen café

KAPELLEN – De 25-jarige Ashley Thys opent begin volgende maand zijn eigen café. De jongeman heeft café De Zevende Hemel in Kapellen overgekocht en maakt er nu café Den Thys van, een verwijzing naar zijn achternaam. “Een droom die werkelijkheid wordt”, zegt Ashley die van het openingsweekend een groot feest wil maken.

Enkele weken geleden kondigde Ashley het zelf aan op Facebook. “Sommigen hebben het misschien al gehoord, maar ik open binnenkort mijn eigen café, café Den Thys.” Ashley stopt met zijn job in de chemiesector en opent op 25-jarige leeftijd zijn eigen café. We gingen hem even opzoeken in de kroeg waar hij volop bezig is met de voorbereidingen.

“Het is altijd al een kinderdroom geweest en nu komt hij eindelijk uit”, start hij enthousiast zijn verhaal. “Twee jaar geleden heb ik ook op het punt gestaan om een café over te kopen, maar dat is toen niet doorgegaan. Misschien al goed, want toen zaten we nog in de coronacrisis en zou dat moeilijker geweest zijn.”

Enkele maanden geleden kwam hij op café De Zevende Hemel uit. “Mijn schoonmoeder was op de hoogte van mijn droom en toen ze hier voorbij reed, zag ze dat het te koop stond. Ik ben toen gaan zien en zo is de bal aan het rollen gegaan. Ik heb er niet lang over moeten nadenken om die beslissing te nemen.”

Voor Ashley kwam zijn carrièreswitch op het juiste moment. “Het is altijd wel een risico, maar ik ben nog jong, 25 jaar, dus dit is het moment dat ik het moet doen. Ik heb nog een heel leven voor mij. Het gaat wel heel druk worden en een totaal ander leven zijn, maar ik bekijk dit echt als een positieve uitdaging.”

Een uitdaging waar hij niet alleen voor staat. “Ik heb samen met mijn vriendin deze keuze gemaakt, maar zij gaat wel haar huidige job behouden. Het is de bedoeling dat ik het vooral alleen ga doen en mijn vriendin komt als extra hulp.”

Nog even en Ashley opent café Den Thys

Volkscafé
Met café Den Thys wil Ashley er vooral een volkscafé van maken. “Het is voor jong en oud. Iedereen moet hier rustig iets kunnen komen drinken. Ik wil een ruim publiek aanspreken.” In het café zullen ook 6 dartsblokken staan. “Er hebben al twee dartsclubs zich ingeschreven om hier hun competitie te komen spelen.”

Die dartsblokken staan in een grote zaal naast het café die Ashley volledig wil benutten. “Iedereen kan die huren voor een vergadering, communie- en verjaardagsfeestjes of een koffietafel. Alles is mogelijk. Ik kan de zaal zelfs in twee splitsen als het zou moeten.”

Openingsweekend
Op zaterdag 1 juli opent café Den Thys zijn deuren en organiseert Ashley een groot openingsweekend. “We openen onze deuren om 12 uur en tegen 16 uur komt een live-bandje optreden. ’s Avonds is er een Burlesqueshow en nadien nog een DJ. Tussendoor zullen we ook rondgaan met hapjes.”

Zondag 2 juli doet Ashley het iets rustiger aan. “We openen al om 10 uur met koffiekoeken en in de namiddag komt schlagerzanger Kristof Carpentier. Het hele weekend lang zal er ook een springkasteel staan.”

Ashley heeft nog even de tijd, maar de zenuwen komen toch al piepen. “De voorbereidingen in het café zijn zo goed als klaar, het heeft een opknapbeurt gehad. Nu is het aftellen. Het is altijd een droom geweest, dus ik ben er zeker en vast klaar voor en de motivatie is zeer groot. De zenuwen staan goed!”

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *