Artistieke talenten Academie Noord krijgen diploma

de groepsfoto met afgestudeerden en hun leerkrachten, directeur

STABROEK – In de Academie Noord in de Waterstraat 39 te Stabroek vond zondag 18 juni de proclamatie voor de leerlingen van het laatste jaar plaats. Directeur Koen De Roovere prees het werk van de leerlingen en van de leerkrachten, Jonas, Veronique, Liesbeth en Cassie. De ouders kregen een applaus voor de ondersteuning van de creativiteit van hun kind.

ouders en familieleden kwamen naar de kunstwerkjes van hun kinderen kijken

“Samen knutselen, tekenen en kleuren met allerlei materialen en hieraan plezier beleven dat is waar het deeltijds kunstonderwijs in  de academie voor staat. Samen met de leerkrachten werken de kinderen naar een hoogtepunt toe, de expo. Op het einde van het schooljaar stellen zij dan hun werk ten toon”, aldus directeur De Roovere. De tentoonstelling  bestond uit werken van uiteenlopende aard.

Zondag 18 juni konden de ouders  en familie een kijkje komen nemen naar de werkjes en creativiteit van hun zoon of dochter.  17 talentjes studeerden af en kregen een diploma. “Niet iedereen heeft het artistieke talent, maar hier in de Academie Noord, kan iedereen op zijn unieke manier kunstwerkjes creëren”, aldus schepen Sarah De Martelaere. Vanuit de gemeente overhandigde schepen Sarah nog enkele leuke gadgets aan de afgestudeerden.  

Inschrijvingen
In de Academie kunnen jongeren terecht vanaf 6 tot 11 jaar. Zij krijgen 2 uur les op woensdagnamiddag en zaterdagvoormiddag.  Samen bekijken ze kunst en maken kunstwerken.  De kinderen en jongeren stromen in op leeftijd en volgen zo les bij leeftijdsgenoten. Nadien hebben ze de mogelijkheid door te stromen naar de derde graad beeldatelier in de hoofdschool in Antverpia in de Brasschaatse wijk Mariaburg.   Info kan je  terugvinden op de website www.stabroek.be of via https://academie-noord.be/portal/inschrijven – Info: www.academie-noord.be

Houdt je kind van muziek, klassiek, jazz, pop, rock, oude muziek, dj & experimentele muziek … of heeft hij of zij interesse voor spel- en verteltheater, theater maken, muziektheater/musical dan kan men vanaf 8 jaar ook terecht op de nieuwe vestiging in GBS De Rekke, Eduard de Beukelaarlaan te Hoevenen waar op woensdag van 13 tot 15 uur muziekles wordt aangeboden en op vrijdag van 16 tot 17 uur woordatelier.

Inschrijven kan alvast via de website van de muziek- en woordacademie

Eindexpo

 De eindexpo in Brasschaat is op zaterdag 24 en zondag 25 juni van 10u tot 17u. Deze expo toont het jaarwerk van alle graden en opties. Locaties: Antverpia en de ateliers Beeldhouwen en Keramiek.

Laureatenexpo vierde graad/specialisatie loopt nog tot en met zondag 25 juni in De Garage, Ploegsebaan 51, Brasschaat; open in de weekends van 10u – 18u en op weekdagen van 14u – 18u.  De tentoonstellingen zijn allen vrij toegankelijk.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *