Art ten hove organiseert voor de 20ste keer haar groepstentoonstelling 

HOEVENEN – De groepstentoonstelling Art ten hove wordt voor de 20ste keer georganiseerd! Dit door Ann Schiltz, Chris Back, Christ’l Lamot, Hugo Quirynen, Ivan Janssens, Jenny Louwagie, Kristel Jacobs, Margot Klingenberg, Maryse Vermeersch, Tina Galand, Willy Van de Velde en Yvonne Vleugels.

Art ten hove vindt hiermee opnieuw een onderkomen op de eerste locatie. In de kerk Attenhoven werd vele jaren tijdens de Week van de Amateurkunsten de groepstentoonstelling georganiseerd. Na omzwervingen via de St.-Jozefskapel in Brasschaat, de kerk van de Heuvels in Stabroek en de kapel van Mater Salvatoris in Kapellen vormt de kerk Attenhoven opnieuw een unieke site voor kunst.

De verschillende kunstenaars bieden met deze groepstentoonstelling een breed scala aan thema’s zoals authenticiteit, dualiteit, balans, natuur, inspiratie, proces, sociale verandering en artistieke expressie. Dit in de vorm van schilderijen, tekeningen, collages, foto’s, keramiek, beelden en mixed media.
-Ann Schiltz benadrukt het belang van authenticiteit met haar uitspraak ‘Be yourself. Everybody else is taken.’
-Chris Back beschrijft de speelsheid en potentie van lijnen en verbindingen.
–Christ’l Lamot benadrukt de dualiteit van het bestaan. Tegenstellingen zoals wit-zwart en leven-dood zijn essentieel voor het begrijpen van de wereld om ons heen.
-Hugo Quirynen richt zich op licht en schaduwspel.
Ivan Janssens beschrijft menselijke figuren die balanceren tussen fragiliteit en stabiliteit. Een allegorie voor de menselijke conditie.
-Jenny Louwagie wijst op de voltooiing en rust van de natuur.
-Kristel Jacobs combineert verschillende elementen in haar kunstwerken. Altijd met dezelfde sprookjesachtige uitwerking.
-Margot Klingenberg haalt inspiratie uit historische portretten en laat zich inspireren door het verleden.
– Tina Galand beschrijft de ontdekkingstocht naar ware kracht door los te laten en emotie vrij te laten stromen. Willy Van de Velde gebruikt bouwvallige constructies als metaforen voor sociale verandering. -Yvonne Vleugels onderstreept de essentie van licht en schaduw in haar werk. Een symbolische weergave van de contrasten en nuances in het leven zelf.

De kunstenaars bieden met de verschillende thema’s een rijke bron van reflectie en inspiratie voor de toeschouwers.

Locatie: Kerk Attenhoven, Blokweg 131 in Hoevenen. Vernissage op vrijdag 26 april om 20 uur.

De tentoonstelling vindt plaats op  27, 28 april 2024 van 11:00 tot 17:00

Op 1, 4, 5 mei  2024 van 11:00 tot 17:00

Iedereen van harte welkom!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *