Applausmoment voor fietsers aan station Kapellen

KAPELLEN – Samen met de Fietsersbond nam het lokaal bestuur Kapellen op vrijdag 2 juni, Wereldfietsdag, deel aan de Nationale Applausdag voor fietsers. Tussen 8 en 9 uur kon je aan het station van Kapellen mee komen applaudisseren.

Het applaus moment is een symbolische actie om fietsers aan te moedigen om te blijven fietsen, of om mensen aan te zetten om meer te fietsen. Fietsers maken de wereld immers een stukje leefbaarder en plezanter. Daarnaast is fietsen in vele gevallen de slimste, snelste en zeker de gezondste manier om je te verplaatsen.


Ook in Kapellen kregen fietsers vrijdag dus felicitaties en aanmoedigingen als ze het station passeren. De locatie is niet toevallig: met de fietsostrade, de vernieuwde fietsstallingen en de fietszone (met daarin de fietsstraten Koningin Astridlaan, Rubensheide, Lucien Bevernagestraat, Ruyseveltslei en Oude Bergesebaan) werden hier de voorbije jaren heel wat inspanning geleverd ten voordele van de fietser.

Meer weten over de Fietsersbond? Je vindt hen ook met een standje tijdens de Dorpsdag op zondag 4 juni.

©gemeente Kapellen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

  1. er moet nog veel meer gedaan worden voor de fietsers want er zijn meer gevaarlijke punten dan veilige en de snelheden van de autos liggen nog te hoog.meer 50 en 30 per uur aub. en zeker meer fietsstraten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *