The Starlings en Bumba geven aftrap van muzikale zomer in Essen

The Starlings

ESSEN – De gemeente en haar evenementen-vzw Kobie zorgen in 2023 weer voor een fantastisch festival. Met het driedaags zomerfestival ’t park Zomert aan de Oude Pastorij is er op 7, 8 en 10 juli gratis muziek en ambiance voor iedereen.

Zomerfestival ’t Park Zomert
In Essen begint de zomer dit jaar op vrijdag 7 juli! Dat weekend is er opnieuw een volwaardig driedaags festival in de tuinen van de Oude Pastorij. Samen met het gemeentebestuur zorgt vzw Kobie voor een gevuld festival met een gevarieerd aanbod voor jong en oud.

Blikvangers op vrijdag 7 juli zijn Micha Marah en Connie Neefs, twee klassieke toppers. Zij brengen hun programma ‘Lang zullen we leven’. Samen met de seniorenraad zorgen we vanaf 14.00 uur voor een gevulde namiddag met de nodige Vlaamse hits.
Op vrijdagavond 7 juli gooien we met Dance Level onze benen los met een dansavond in het teken van zuiderse klanken. De avond start om 20.00 uur met een workshop salsa waar je enkele pasjes krijgt aangeleerd. Vanaf 21.00 uur zorgt DJ El Paulito voor de juiste partymuziek.

Op zaterdag 8 juli gaan de kleinsten om 15.00 uur uit de bol met favoriet Bumba. De bekende clown zorgt voor een kort optreden en vooral een heuse ‘meet-and-greet’. Deze namiddag staat in het teken van de jeugd met animatie en creatieve workshops. Iedereen is welkom vanaf 14.00 uur.
Zaterdagavond is het vanaf 17.00 uur swingen geblazen met Barnyard Bigband. De hoofdact stapt om 20.00 uur het podium op en is niemand minder dan het indrukwekkende duo The Starlings. Afsluiter die dag zijn de dames van Les Copines, een feestconcept met Isabelle A en Ianthe Tavernier. Ze nodigen telkens een gastzanger uit om mee te zingen en swingen.

De immer populaire ATV-vertellingen palmen het park in op maandag 10 juli. Een begrip in de provincie en die dag in ons park Oude Pastorij. Spring-in-‘t-veld Jeroen Verdick zorgt voor een avond vol humor, vertier en ambiance. De avond start om 20.00 uur.

“ ’t Park Zomert biedt opnieuw een prachtig en gevarieerd programma. Jong en ouder zullen een weekend lang kunnen genieten van fantastische optredens, sfeer en gezelligheid in het prachtige decor van de Oude Pastorij.  We willen dat iedereen kan deelnemen. Daarom is het gratis toegankelijk.  We zijn er dan ook trots op dat we iedereen een heel weekend muziek, dans en cultuur kunnen aanbieden. Trommel dus al je vrienden op en zorg dat je erbij bent!”
Helmut Jaspers, schepen van Cultuur en voorzitter van vzw Kobie.

Alle informatie vind je spoedig op www.essen.be/parkzomert.

Gebruik je UiTPAS
Bij alle activiteiten van vzw Kobie kan je je UiTPAS gebruiken, dat is een spaarkaart waarmee je punten kan omruilen tegen voordelen. Heb je het financieel moeilijk? Dan heb je mogelijk recht op een UiTPAS aan kansentarief. Daarmee krijg je 80% korting bij deelname aan een activiteit. Meer info over de UiTPAS vind je op www.essen.be/uitpas.

©gemeente Essen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder