Kleine bosbrand op Ruige Heide in Berendrecht

De kleine bosbrand was snel onder controle


BERENDRECHT – Op de Ruige Heide in Berendrecht is donderdagmiddag 1 juni brand uitgebroken. De rookpluim was ver te zien. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te bestrijden en kreeg de brand gelukkig snel onder controle. Een oppervlakte van zo’n 800 m² is weggebrand.


De brand raakte uiteindelijk snel onder controle. Aan omwonenden werd gevraagd ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen. Hoe de brand is kunnen ontstaan, is momenteel nog onduidelijk.
Door de wind en de droogte was er angst dat de brand snel zou uitbreiden en riep de Antwerpse brandweer snel de hulp in van de korpsen van Brasschaat en Kalmthout, met gespecialiseerde voertuigen voor bos- en heideterrein. Maar uiteindelijk slaagde de brandweer van Antwerpen er zelf in om de brand onder controle te krijgen.

Zander Vliegen die er toevallig passeerde tijdens een middagloop (https://strava.app.link/UsuRrGSchAb) maakte enkele foto’s. “Al een geluk zag buurtbewoner/buurman Iwein het snel en belde hij de hulpdiensten, die er rap bij waren. De brandslang was tot wel 120m meter lang, vertelde men me”, zegt Zander. 

©Zander Vliegen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *