Antwerpen1914-1918 lanceert reizende expo en databank WegwijzerWOI te Brasschaat

voorstelling Bib brasschaat
In de Openbare Bibliotheek van Brasschaat heeft de provincie Antwerpen op dinsdag 18 februari twee nieuwe WOI-initiatieven voorgesteld, nl de reizende expo ‘De Groote Oorlog in grote lijnen’ en de online databank ‘WegwijzerWOI’. Beide initiatieven helpen een brede doelgroep in de speurtocht naar en het beleven van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog.
Gedeputeerde voor Cultuur Luk Lemmens, medewerkers van het projectteam Antwerpen 1914-1918 en van het Instituut voor Veteranen stelden met trots twee nieuwe projecten in de bib van Brasschaat voor.
Reizende expo ‘De Groote Oorlog in grote lijnen’
De provincie Antwerpen en het Instituut voor Veteranen-NIOOO ontwikkelden de expo ‘De Groote Oorlog in grote lijnen’, een reizende expo over de periode 1914-1918. Via 40 mooi gedocumenteerde mobiele panelen leren jongeren uit het secundair onderwijs meer over de gebeurtenissen tijdens de Eerste Wereldoorlog, zowel aan het front als in bezet gebied.
“De expo reist de komende jaren doorheen de hele provincie en wordt in openbare gebouwen zoals gemeentehuizen, cultuurcentra en bibliotheken opgesteld. Met de expo mikken we bewust op jongeren, zodat zij ook kunnen ervaren wat er zich hier honderd jaar geleden heeft afgespeeld.” aldus gedeputeerde Luk Lemmens.
De tentoonstelling werd meteen verkend door de leerlingen van KTA Brasschaat en hun leerkracht.  Juf Christel Herremans was alvast erg lovend over de expo: “Het is heel leerrijk om de geschiedenis van de Groote Oorlog zo toegankelijk te kunnen ontdekken. De nieuwsgierigheid van de leerlingen wordt geprikkeld door de boeiende afbeeldingen en de dynamische vormgeving van de panelen. Het is leuk dat ook foto’s uit verschillende lokale gemeenten zijn opgenomen. Een mooi overzicht waar we zeker op kunnen verder bouwen tijdens de lessen en een bezoek aan ons oorlogsmonument!”
Meer info over ontleningen op www.antwerpen1914-1918.be
Online databank ‘Wegwijzer WOI’
Daarnaast werd ook de online databank ‘WegwijzerWOI’ voorgesteld, een samenwerking met de provincie West-Vlaanderen. De databank is voorzien van een uitgebreide zoekmachine om te zoeken tussen het brede WOI-aanbod films, boeken, educatieve pakketten, sites en monumenten, liedjes, websites en nog veel meer. Ontdek alles op www.WegwijzerWOI.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder