Omschakeling wegomlegging fase 2 gewestweg N111

verkeerswerken-hoogeind
 


De werken voor het plaatsen van een nieuwe hoofdriool aan het kruispunt Plantinlaan en Hoogeind zijn afgerond. Door de felle regen van vorige week liepen de werken een vertraging op van drie werkdagen.
Donderdagvoormiddag 20 februari gaat om 10 uur de nieuwe verkeersomleiding voor de fase 2b van de werken van start. Er wordt een nieuw hoofdriool aangelegd in de kasseistrook op Driehoek tot aan het tankstation. Er wordt in deze periode enkel een nieuw riool aangelegd langs één straatzijde en de huizen in dit deel worden hierop reeds aangesloten. De kasseistrook wordt deftig hersteld met asfalt in afwachting van de laatste fase op Driehoek.
De werken die nu starten moeten worden uitgevoerd om de aanleg van nieuwe nutsleidingen, later dit jaar, mogelijk te maken. De nieuwe nutsleidingen worden geplaatst waar nu de oude riolering ligt, die hiervoor zal worden verwijderd. Deze strook biedt niet genoeg ruimte om deze werken apart uit te voeren. In deze situatie is 1 rijrichting mogelijk op Driehoek en vervalt de omleiding in ’s Hertogendijk en Waterstraat. De Lijn verbindingen verlopen in deze periode opnieuw normaal.
Als de weersomstandigheden niet veranderen zouden de werken op 31 maart 2014 beëindigd zijn.
Omleiding verkeer
1) Omleiding verkeer – 3,5 ton in de richting van A12/haven: via N11 Ertbrandstraat, Puttestraat, AC Swinnesstraat, Plantinlaan, gewestweg N111 Hoogeind en Stabroek centrum.
Bijkomende maatregelen: vrachtvervoer verboden in AC Swinnestraat en Oudbroek (uitgezonderd leveringen), AC Swinnesstraat (eenrichtingsverkeer, rijrichting Oudbroek), Plantinlaan (eenrichtingsverkeer tussen het rond punt en Hoogeind, rijrichting naar het Hoogeind).
2) Omleiding verkeer – 3,5 ton komende van A12/Haven: via de gewestweg N111 Stabroek centrum, Hoogeind, Driehoek, N11 (kruispunt Ertbrandstraat-Klinkaard is open).
Bijkomende maatregelen: Driehoek (eenrichtingsverkeer vanaf Plantinlaan naar het kruispunt met Ertbrandstraat en Klinkaard) + Veldstraat (eenrichtingsverkeer vanaf Driehoek naar Moretuslei).
3) Omleiding verkeer  + 3,5 ton voor Stabroek centrum: richting Nederland/Kalmthout afwikkelen via A12 of via E19, via N11 (via Nederland). Bestemmingsverkeer of leveringen blijft toegestaan.

Geen werken tijdens Krokusvakantie (3 tot 7 maart 2014).

Van 3 tot en met 7 maart 2014, tijdens de krokusvakantie, voert het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid onderhoudswerken uit op de N11 (Kapelsestraat/Ertbrandstraat/Puttestraat) in Kapellen en Stabroek. Tussen het kruispunt met de N122 (Kalmthoutsesteenweg) en het centrum van Putte krijgt het wegdek nieuw asfalt. De N11 wordt voor deze werken gedurende een week afgesloten en er gelden omleidingen. De asfalteringswerken op de N11 gebeuren in een periode waarin de wegenwerken op de N111 in Stabroek even stilliggen. Er zullen dus geen conflicterende omleidingen of extra hinder zijn. Er  gelden  omleidingen voor het gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel steeds door.
Op 3, 4 en 5 maart wordt gewerkt op de N11 tussen de Kalmthoutsesteenweg (N122) en de Klinkaardstraat/Driehoek (N111).
Op 6 en 7 maart wordt gewerkt tussen het kruispunt met de Klinkaardstraat/Driehoek (N111) en het centrum van Putte (start van de zone met klinkers).
Op de kruispunten met de N122 en de N111 zelf wordt niet gewerkt.
Bij slecht weer kan de timing nog wijzigen
 info: www.stabroekmobiel.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *