Antitankgracht-tocht: Zigzagt langs de Antitankgracht

STABROEK/BRASSCHAAT – Het langst beschermde landschap van Vlaanderen – de Antitankgracht – is onze gids tijdens onze wandeltweedaagse op 5 en 6 augustus. We wandelen langs en rondom deze bijzondere waterloop tussen Stabroek en Ranst. Neem deel aan de uitgestippelde wandelroutes die zigzaggen langsheen de Antitankgracht.

De wandeltocht gaat door op zaterdag 5 augustus 2023 van Oelegem (Ranst) naar Brasschaat, goed voor een mooie 24 kilometer over onverharde en rustige paden.
Op zondag 6 augustus 2023 wandel je van Stabroek naar Brasschaat, dat is een tocht van 19 kilometer langs unieke plekken in de regio.
Zijn jouw benen minder lang of is de goesting voor een kleinere tocht groter? Dan kan je ook starten in Kapellen, vanwaar een tocht van 8 kilometer je weer tot Brasschaat brengt.   

Vertrekken doe je beide dagen aan de Mickhoeve in Brasschaat. Hier krijg je een lift naar het startpunt van de wandeling. De bus vertrekt om 8u30, 9u30 of 10u30 (ook om 11u30 op zondag). Een rit kost 3 euro. We verwelkomen je vanaf 8u voor een lekkere tas koffie of thee om de dag te beginnen. Bij aankomst kan je een hapje en drankje verkrijgen aan democratische prijzen.

Overnachten? 
Dat kan! Schrijf je in, neem je tent mee en geniet van een exclusieve overnachting in kleine groep aan de Mickhoeve. Wij voorzien je van eenvoudig sanitair, avondeten op zaterdag, ontbijt en lunch op zondag. Voor deze formule betaal je 85 euro. De busritten zijn hierbij inbegrepen. Geef bij ‘Opmerkingen’ hieronder je voorkeuruur van vertrek op. 
Natuurlijk kan je ook overnachten in een van de vele logies in de omgeving.

Inschrijven kan tot begin augustus via Antitankgrachttocht – Regionale Landschappen


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

  1. Als je vanuit de abtsdreef de antitakgracht bekijkt vuil volgroeid langs beide kanten van wild struikgewas, vuil vies water met dichtgegroeid onkruid dan denk ik terug aan vroeger toen dit een mooi viswater was, waar gezwommen werd!
    Nu helemaal verloederd en verwaarloost hoe is dit zo verkommerd!!!!
    Hier zwemt in dit stinkend water geen vis meer rond
    Politiekers zien jullie dit niet? Dit WAS een juweeltje en is nu een vieze boel
    Hoe durft men hier nog mee uitpakken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *